Розпочалася кримінальна покупка гарантій на депутатство. Поки ловлять у регіонах

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 22.06.2007 15:02 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3277

У Кіровоградській області порушено кримінальну справу щодо члена територіальної виборчої комісії за вимагання і одержання хабара від колишнього депутата районної ради за ухвалення рішення про збереження за ним депутатських повноважень.

Відповідну справу за матеріалами оперативників і за фактом хабарництва порушила Державна служба з боротьби з економічною злочинністю МВС області.

За даними Держслужби, член виборчкому "вимагав і одержав 400 дол. і 1 тис. грн. хабара від колишнього депутата районної ради за ухвалення рішення на черговому засіданні територіальної виборчої комісії про збереження за ним депутатських повноважень".

Як повідомлялося раніше, Президент Ющенко розгонув активну боротьбу із політичною корупцією.

На думку Президента, політичною корупцією є певні дії представників влади, зокрема й правлячої коаліції парламенту, як-то, призначення на посади або преференції для особистого бізнесу в обмін на лояльне голосування за законопроекти коаліції. У такий спосіб коаліціянти намагалися на очах у виборців, попри результати виборів, створити конституційну більшість.

Це стало причиною видання Президентом Указів про дострокове припинення повноважень парламенту та проведення виборів.

Президент Ющенко та представники опозиції неодноразово заявляли, що політична корупція вразила всі щаблі представницької влади.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.