На дострокових українських виборах журналісти зароблять більше політконсультантів

Автор/джерело -  © “Новий Регіон”



Дата публiкацiї - 23.06.2007 00:53 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3283

З 1 липня провідні журналісти багатьох українських Інтернет-видань за наполяганням керівництва підуть у відпустки, щоб набратися сил перед позачерговою виборчою кампанією. Судячи з того, що керівництво відправляє репортерів у відпустку до 30 липня, можна припустити, що політичні сили України планують вести основну агітаційну кампанію всього два місяці.

Як стало відомо «Новому Регіону», в деяких редакціях вже пообіцяли з початком кампанії підняти зарплату репортерам на 50%, втім, заздалегідь попередивши про прийдешню «жарку пору». В той же час, політтехнологи, що з'їжджаються до Києва, скаржаться, що штаби партій оголосили безпрецедентно низькі тарифи на оплату роботи політконсультантів на дострокових виборах: так, кажуть, що штаб одного з найбільших блоків готовий платити технологам не більше 1200 доларів.

Таким чином, не виключено, що на майбутніх українських виборах журналісти вперше зароблять більше чим рядові політконсультанти. Можливо, це пов'язано з тим, що в умовах короткої кампанії штаби роблять ставку на медійний ресурс.

Недовгий термін виборчої кампанії (всього два місяці - серпень і вересень) один з помічників депутата від Партії Регіонів пояснює тим, що жодна з політичних сил не бажає стартувати першою і ризикувати витратити гроші даремно. Тим часом, за словами помічника народного обранця, не виключено, що вже в найближчий час почнуть активно «піаритися» окремі депутати тієї або іншої партії.

У числі таких називають і соціаліста Василя Волгу, який, кажуть, хотів би потрапити в списки Партії Регіонів і не дуже вірить в прохід в Раду власної партії. У Соцпартії кажуть, що Волга, виступаючий з різкими проросійськими заявами в ЗМІ, деколи дратує партійне керівництво, оскільки електорат соціалістів - не Схід, а Центр України. Втім, можливе загострення конфлікту з керівництвом партії Волга може використовувати як привід для виходу із СПУ і переходу до «біло-синіх».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.