Партія Регіонів до виборів не піде на конституційні авантюри Мороза. Їм є що втрачати

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 25.06.2007 12:30 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3287

Партія регіонів підтримає зміни в Конституцію, спрямовані на децентралізацію влади, в жовтні – після дострокових виборів.

Про це заявив народний депутат Михайло Чечетов, повідомила прес-служба фракції партії Регіонів.

Чечетов відзначив, що зміни до Конституції, ініційовані Олександром Морозом, повинні поставити крапку в закінченні політичної реформи, зокрема на регіональному рівні.

Він висловив упевненість, що зараз українські регіони живуть не за принципами парламентсько-президентської республіки, а все підпорядковується президентові. «З одного боку, переможці виборів узяли відповідальність на себе, але вони нічого не можуть зробити, оскільки внизу президент призначає губернаторів, глав адміністрацій, які не підпорядковуються уряду і роблять все навпаки», – говорить депутат.

Чечетов вважає, що це потрібно кардинально змінити, але сумнівається, чи сприймуть зараз люди подібні зміни. Він прогнозує, що зміни в Конституцію будуть остаточно підтримані партією Регіонів в жовтні, після дострокових виборів.

Як повідомлялося раніше, Мороз заявляв про необхідність внесення змін до Конституції з метою децентралізації влади і, зокрема, зміни в Конституцію України в частині місцевого самоврядування. При цьому він публічно заявив, що у наступну середу збори більшовиків-нардепів, які вони самі називають пленарним засіданням, розпочнуть процедуру ухвалення змін до Конституції.

Мороз також прогнозував, що Рада у вересні зможе змінити Конституцію остаточно.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.