Цушка знову можуть посадити. За захоплення будівлі ГПУ

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 26.06.2007 10:14 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3300

Генеральна прокуратура оскаржила рішення Печерського райсуду, яким були скасовані ухвали про порушення кримінальних справ, пов'язаних із захопленням будівлі Генпрокуратури.

Як повідомляєється, апеляційна заява була підготовлена і подана відділом нагляду над розслідуванням кримінальних справ слідчими ГПУ. Розглядати апеляцію буде Апеляційний суд Києва.

Вчора прес-служба Генпрокуратури відмовилася від офіційних коментарів із цього приводу, не підтвердивши і не спростувавши інформацію про оскарження справ.

Колишній в.о. генпрокурора Віктор Шемчук вбачає у діях ГПУ підтвердження своєї правоти. "Ці справи було порушено законно і обгрунтовано. Фактом оскарження рішення Печерського райсуду, Генпрокуратура підтвердила їх законність", - впевнений пан Шемчук.

Як повідомлялося, адвокати міністра внутрішніх справ Василя Цушка оскаржили порушення чотирьох кримінальних справ, пов'язаних із захопленням будівлі ГПУ 24 травня. Справи було порушено за вказівкою Віктора Шемчука, який виконував на той момент обов'язки генпрокурора. Печерський райсуд відмінив ухвали ГПУ на підставі того, що при порушенні справ не була проведена відповідна дослідча перевірка.

Наразі Цушко перебуває на лікуванні у Німеччині, де йому прооперували серце після інфаркту. Серед соціалістів побутує версія про те, що Цушка отруїли, однак лікарі на сьогодні не надали жодного доказу отруєннія.

Ця версія з'явилася після публічної заяви його адвката, якій нібито про це повідомив сам Цушко, коли був госпіталізований у важкому стані. Тоді ж він повідомив адвокатові, що йому відомі імена зловмисників, які вона має оприлюднити у разі його смерті.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.