Завтра Мороз буде публічно паплюжити Конституцію. Попри негативну позицію регіоналів

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 26.06.2007 15:54 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3303

Олександр Мороз упевнений, що Верховна Рада України легітимна, поки Центральна виборча комісія не надасть роз’яснення щодо заміщення народних депутатів із фракцій Наша Україна і Блоку Юлії Тимошенко, що склали свої повноваження.

"Доти, поки ЦВК не дасть чітке роз’яснення своєї позиції, що вона не може замістити депутатів, доти я керуюся загальним принципом, що Верховна Рада п’ятого скликання функціонує, вона повноважна і буде приймати повноважні рішення", - підкреслив Мороз.

Тому завтра, за його словами, парламент планує прийняти зміни до Конституції в частині місцевого самоврядування і направити їх на розгляд Конституційного Суду.

Він зазначив, що також завтра у Верховній Раді планується розглянути деякі зміни до закону, що стосується державних закупівель, оскільки "там виникла дискусія між урядовими структурами і робочою групою парламенту".

Крім того, Мороз повідомив, що завтра народні депутати розглянуть зміни до закону про державний земельний кадастр.

Раніше Мороз виступив з ініціативою внесення змін до Конституції України. Відповідний законопроект, за його прогнозами, буде розглянутий Верховною Радою завтра, 27 червня.

Сьогодні прем’єр-міністр України Віктор Янукович доручив міністрам подати пропозиції щодо законопроектів, що можуть бути розглянуті завтра на останному пленарному засіданні Верховної Ради п’ятого скликання.

Водночас глава Секретаріату Віктор Балога просить Генеральну прокуратуру визнати неправомірними дії голови Верховної Ради Олександра Мороза, який продовжує роботу парламенту, незважаючи на втрату його повноважності після другого червня.

У свою чергу Соціалістична партія сподівається на Блок Юлії Тимошенко, партії Регіонів і Комуністичної партії при здійсненні другого етапу політичної реформи (закріплення в Конституції парламентської форми правління).

Між тим, вчора ПР заявила, що розглядатиме зміни до чинної Конституції не раніше жовтня, у новому складі парламенту.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.