“Правиця” висловила своє здивування несподіваним утворенням блоку НУ-НС

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 28.06.2007 23:59 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3319

Лідери блоку “Рух-Українська правиця” Тарасбк та Костенко заявили про свою позицію щодо блоку НУ-НС.

Ми надаємо текст заяви без коментарів та змін.

“ЗАЯВА
Блоку «Рух-Українська правиця»
Щодо підписання Декларації об’єднання демократичних сил між «Народним союзом Наша Україна" та "Народною самообороною"


28 червня 2007 року лідер НСНУ В.Кириленко та лідер "Народної самооборони" Ю.Луценко підписали декларацію про нібито об’єднання демократичних сил.
Підписання цього документу стало несподіванкою не тільки для Блоку «Рух-Українська правиця», але і для інших політичних сил, які 7 червня цього року парафували Угоду про утворення виборчого блоку між НСНУ, "Народною самообороною" та Блоком "Рух-Українська правиця". Цією угодою сторони досягли домовленостей практично щодо всіх питань, в тому числі щодо положення про подальше об’єднання політичних сил. У зв’язку з цим виникає логічне запитання: навіщо декларувати двома суб’єктами те, про що вже домовлено в парафованій угоді на рівні широкого кола демократичних сил?

Декларація, підписана В.Кириленком та Ю.Луценком, може тлумачитися як ревізія досягнутих домовленостей, що фактично є відмовою в односторонньому порядку від взятих на себе зобов’язань, парафованих в Угоді від 7 червня цього року.

Підписання декларації, що відбулося в день анонсованої зустрічі всіх можливих суб’єктів широкого блоку з Президентом України, є виявом неповаги до партнерів. Такі кроки можуть призвести до руйнування демократичного виборчого блоку і є відходом від лінії на формування широкого об'єднання, до якого закликав Президент.

Водночас ідею створення єдиної національно-демократичної партії фактично підмінено творенням чергового політичного холдингу.

"Рух-Українська правиця" не виходив із переговорного процесу, тому дивними виглядають заклики нас до об’єднання.

Керуючись гаслом «Мораль, Чесність і Порядність», ми закликаємо об’єднуватись саме на цих принципах.

Тільки об’єднання демократичних сил в єдиному блоці, що ми послідовно відстоюємо, дозволить перемогти на позачергових виборах.

Для кого «Україна понад усе!» не порожній звук, ті об’єднаються і переможуть!”

Юрій Костенко: "Замість об’єднання політичних сил демократичного спрямування, фактично утворюється новий політичний проект «під вождя», який не так давно браво марширував під Інтернаціонал".

Борис Тарасюк: "Хотілося б нагадати, що ідея і практична реалізація об’єднання демократичних сил задля спільної перемоги належить не нинішнім підписантам. Ще в 2001 році Народний Рух України, Українська Народна Партія та Партія реформи і порядок утворили виборчий блок Віктора Ющенка «Наша Україна», який здобув перемогу на виборах 2002 року. Ще тоді ми поклали свої рейтинги на вівтар спільної перемоги і досягли її в 2004 році, коли Ющенка було обрано Президентом України. Ми, партії Блоку «Рух-Українська правиця», які на початку 90-х років об’єднали український народ і призвели до зламу більшовицької системи, однозначно заявляємо, що не сприймаємо мови ультиматумів, оскільки такі методи притаманні недемократичним силам."


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.