Президент Ющенко закликав європейських партнерів консолідовано допомогти Україні

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 29.06.2007 00:33 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3320

Україна цінує підтримку своїх партнерів і вважає, що настав час консолідувати якнайширшу зовнішню підтримку у справі її європейської інтеграції.

«Ми хотіли б консолідації наших партнерів навколо теми інтеграції України до ЄС. Україні потрібні друзі», – наголосив Президент України Віктор Ющенко на урочистому відкритті Четвертої щорічної зустрічі «Ялтинська європейська стратегія».

У своєму виступі Віктор Ющенко позитивно оцінив результати останньої зустрічі Європейської Ради, яка уможливила подальше розширення ЄС, наголосивши, що для України це є важливим сигналом.

При цьому Президент наголосив на необхідності відкривати нові горизонти співпраці між Україною та ЄС. Насамперед, за його словами, йдеться про практичні справи, реальні дії та спільне розуміння мети, якою є повноцінна участь України в Об’єднаній Європі.

«Україна не ставить питання, коли саме вона стане членом ЄС, який це буде рік і дата. Ми говоримо про інше: наш конспект, наш порядок денний повинен бути усіяний конкретними кроками», – зазначив В. Ющенко.

Президент України вважає позитивною динаміку роботи над новою посиленою угодою між Україною і Євросоюзом. «Безумовно, найуразливішою точкою відносин є чітке формулювання посиленої угоди. Ми хотіли б, щоб цей документ засвідчив європейську перспективу України», – наголосив Глава держави.

У своєму виступі В. Ющенко також підкреслив, що євроінтеграція України, безумовно, залежить і від неї самої. За його словами, Україні, її політичним силам треба зробити велику роботу. «Дорога до Європи – це не прогулянка по парку», – підкреслив Президент. Членство у Європейському Союзі, наголосив В. Ющенко, потребує політичної стабільності у державі. «Безумовно, щоб фактор політичної стабільності відбувся, ми повинні продемонструвати колосальний політичний діалог всередині країни», – сказав він.

Також надзвичайно важливим є консолідація політичних сил України довкола національної ідеї. «Нам треба зняти з порядку денного дуже багато гострих питань, які не просто дискредитують українську політику, а мінімізують наші шанси інтеграції до Європи», – також підкреслив Президент.

Ялтинська Європейська стратегія (YES) – це міжнародна мережа, створена 2004 року з метою сприяння розвитку справедливої, вільної та заможної України, налагодження відносин зі світом та підтримки членства України в Європейському Союзі.

29 та 30 червня самміт продовжить свою роботу в Ялті.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.