Президент помітив дивину: бюджет виконується, а державні програми - не фінансуються

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 3.07.2007 16:44 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3347

Президент України Віктор Ющенко письмово звертає увагу Прем'єр-міністра Віктора Януковича на необхідність забезпечення повноцінного фінансування бюджетних програм, зокрема, спрямованих на соціальну підтримку студентства.

«На сьогодні фінансування деяких бюджетних програм, спрямованих на соціальну підтримку студентства, є на низькому рівні», – відзначає Глава держави у листі до керівника уряду, повідомляє прес-служба.

Зокрема, досі не розпочалося фінансування заходів за програмою «Ремонт гуртожитків для учнів професійно-технічних навчальних закладів, студентів», недостатньо фінансується пільговий проїзд для студентів тощо. Заходи щодо фізичної і спортивної підготовки учнівської та студентської молоді за п'ять місяців цього року профінансовані лише на 24,7% від річного плану, а фінансування пільгового проїзду студентів за той же період складає лише 30,6% від плану на рік.

«Прошу взяти під особистий контроль своєчасність і повноту здійснення видатків на вказані програми, доручити Міністерству фінансів України переглянути щомісячний розпис Державного бюджету України з метою більш пропорційного розподілу коштів за зазначеними програмами протягом року», – йдеться у листі В. Ющенка до В. Януковича.

Як повідомлялося раніше, Президент Ющенко регулярно відсилає листи прем'єру Януковичу. Проте, жодної відповіді на ці послання глава уряду ще не озвучив.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.