УРП “Собор” перейде із “Правиці”?

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 4.07.2007 22:40 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3360

Центральний Провід УРП “Собор” доручив Матвієнку долучитися до блоку НУ-С та закликав колег по блоку “Правиця” зробити теж саме. Невже перша некомуністична політична партія України припинить своє існування?

Центральний Провід Української республіканської партії „Собор” ухвалив рішення підтримати ініціативу Президента Віктора Ющенка щодо утворення єдиної правоцентристської партії на основі Правиці, „Нашої України” та „Самооборони” і доручив голові партії А.Матвієнку підписати Декларацію про об’єднання демократичних сил, повідомляє прес-служба.

Із пропозицією підписати Декларацію Українська республіканська партія „Собор” звернулася до партнерів по блоку „Рух – Українська Правиця” – Народного руху України та Української народної партії.

УРП „Собор” вважає консолідовану позицію УРП „Собор”, НРУ та УНП запорукою того, що єдина партія, яка буде створена на основі мегаблоку, буде національно-демократичною за своєю програмою та духом.

Українська Респубіканська партія була утворена членами Української Гельсинської спілки 30 квітня 1990 року. Вона стала першою некомуністичною партією, яка легалізувалася в УРСР і започаткувала багатопартійну політичну систему в Україні.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.