В Україні, при більшовицькій владі, розквітає хабарництво

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 5.07.2007 16:46 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3367

Число хабарників за рік подвоїлося. Тенденція до спаду корупційного буму поки не зафіксовано.

Загальна сума хабарів, зафіксованих з початку 2007 року, становить понад 8,5 млн грн, що майже вдвічі більше, ніж у 2006 році.

Про це повідомив сьогодні начальник департаменту Державної служби із боротьби з економічною злочинністю МВС України Сергій Чорних. За його словами, з початку 2007 року співробітниками служби викрито більше 10 тис. злочинів у сфері службової діяльності і по кожному 10 злочинові збитки перевищують 100 тис. грн. У 2007 році виявлено 1,9 тис. фактів хабарництва.

Чорних наголосив, що загалом в 2007 р. удвічі більше викрито таких злочинів, у яких сума вимагань була у великих і особливо великих розмірах. Він повідомив, що до суд вже направлені кримінальні справи по більше 1,3 тис. злочинів про хабарництво.

Від “Аратти”: у нас існує підозра, що насправді суми хабарів, які щоденно беруть і платять українські громадяни чиновникам та посадовцям - значно перевищує назвну. Тим більше, що в Україні досі існує ката недосяжних для правосуддя - це, зокрема, нардепи, іхнє близьке оточення, урядовці.

Достатньо подивитися їхні декларації про доходи, та порівняти їх із вартістю маєтків в яких вони мешкають, машин, на яких вони їздять, послуг, якими вони користуються.

А головне, окрім нас - це бачать сотни пар очей українських громадян.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.