Sikorsky Aircraft хоче отримати дозвіл на складання гвинтокрилів в Україні

Автор/джерело -  © «Аратта-Україна»



Дата публiкацiї - 6.07.2007 00:48 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3371

Корпорація Sikorsky Aircraft має намір отримати дозвіл Державного департаменту США для організації складання гвинтокрилів в Україні. Про це повідомив президент - голова ради директорів ВАТ “Мотор Січ” (Запоріжжя) Вячеслав Богуслаєв.

Багатоцільовий гвинтокрил Sikorsky S-76

За його словами, отримання дозволу Держдепартаменту США на передачу відповідної технології на сьогодні є однією з головних проблем.

Богуслаєв нагадав, що проект випуску гвинтокрилів підтримує Президент Віктор Ющенко.

Президент "Мотор Січі" також відзначив, що представники Sikorsky Aircraft вже двічі відвідували ВАТ "Мотор Січ" для ознайомлення з можливостями підприємства. При цьому американські фахівці шукають не тільки відповідні потужності, але і культуру виробництва, підкреслив Богуслаєв.

Крім ВАТ "Мотор Січ" розглядається також можливість співпраці з Конотопським авіаремонтним заводом Міністерства оборони "Авіакон".

Відзначимо, що згідно попередніх домовленостей, досягнутим під час останнього візиту в Запоріжжя представників Sikorsky Aircraft, пропонується взяти за основу для виробництва новий гвинтокрил S-76, розроблений Sikorsky для цивільного застосування: двигуни вироблятиме "Мотор Січ", а комплектуючі поставлятиме американська корпорація. Безпосередньо складанням може займатися Конотопський авіазавод.

Багатоцільовий гвинтокрил S-76 випускається з 1979 року. Базова версія передбачає перевезення 12 пасажирів з екіпажем з двох пілотів на відстань до 740 км. зі швидкістю 230 км/ч. Зараз існує понад десяти модифікацій S-76.

Сергій Ігоревич Сікорський - консультант і один із співласників Sikorsky Aircraft, син засновника компанії Ігоря Івановича Сікорського

Sikorsky Aircraft - американська літако- і вертольотобудівна корпорація створена в 1925 році вихідцем з України Ігорем Сікорським.

ВАТ "Мотор Січ" є одним з провідних виробників авіадвигунів в СНД. Випускає авіаційні двигуни для гвинтокрилів Мі і Ка, літаків Ан-124, Ан-140, Як-130. У 2006 р. прибуток підприємства склав 60 млн. грн. (у 2005 р. - 85,963 млн. грн.). Оборот компанії в 2006 р. склав 1,2 млрд. грн. і виріс в порівнянні з 2005 р. на 14%. У 2007 р. підприємство планує збільшити дохід на 17%. Підприємство експортує 85% продукції, на Росію доводиться 39%.

В Україні виробництвом гвинтокрилів займаються два підприємства: "Аерокоптер" (Полтава) випускає машини серії АК-1 (двомісний одномоторний гвинтокрил "Санька" вартістю від 100 тис. дол.); київський "Авіаімпекс" планує випускати легкі гвинтокрили "Ангел" (120 тис. дол.) і чотиримісні двомоторні "Кадети" (розрахункова вартість - близько 250 тис. дол.), повідомляє авіаційний портал "Крила".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.