Президент Ющенко сподівається, що у новообраному парламенті буде справжня коаліція

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 6.07.2007 17:23 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3379

Президент України Віктор Ющенко переконаний, що формат майбутньої парламентської коаліції має бути визначений лише після того, як політичні сили матимуть чітке розуміння, навколо яких національних пріоритетів вони об’єднуються.

Про це він сказав в інтерв’ю журналістам у Донецьку.

«Я не відношуся сьогодні до тих політиків, які хотіли б прогнозувати контури майбутньої коаліції більшості. Мені здається, що краще було б задати питання, навколо яких пріоритетів, яких цінностей взагалі йдеться про об’єднання зусиль», – сказав Президент. Він також підкреслив, що не хоче сьогодні давати якісь прогнози відносно формату коаліції, оскільки це скоріше технічне питання.

Водночас Президент наголосив, що політики, які об’єдналися в мегаблок демократичних сил, очевидно чітко визначилися, навколо яких цінностей вони гуртуються.

«Я твердо можу сказати, які пріоритети об’єднали демократичні сили України. Я буду агітувати кожного з вас за це, якщо ви хочете бути європейцями, бути на передовому краї власного добробуту, конкурентної економіки, відносин у гуманітарній та соціальній сферах», – сказав Президент. «Я переконаний, що коаліція такого типу повинна бути», – додав Глава держави.

Віктор Ющенко також висловив переконання, що вибори до парламенту 30 вересня є «тим рубіконом, який показує чистоту наших помислів».

«Це той підсумок, ті уроки, які повинні зробити політичні сили після тої ганьби, яка відбулася в українському парламенті», – впевнений Президент.

Як повідомлялося раніше, сьогодні Президент Ющенко знаходиться у Донецьку, де тривають святкування 75 річниці утворення Доецької області.

З нагоди свята прем'єр Янукович направив землякам вітальну телеграму із Іспанії, де він лікує забите коліно.

Ахметов і Колесников не знайшли часу вшанувати донеччан своєю присутністю на урочистостях.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.