«Годі мовчати!» або як Президенту України вручили повістку на «Чорну раду»

Автор/джерело -  © Олена Каганець, "Аратта-Україна"



Дата публiкацiї - 13.06.2006 17:18 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=338

Сьогодні в Києві близько 12 години вулицями Грушевського, Садовою, Інститутською і Банковою пройшла демонстрація молодих людей з прапорами патріотичних організацій націоналістичного спрямування. Вони прямували від метро «Арсенальна», де розстріляли п’яту колону, до будинку Секретаріату Президента України.

Представник громадської організації "Патріот України" підписує звернення до Президента України

«Україна не німа, зрадників чека тюрма!», «Одна нація, одна мова, одна Батьківщина! Це – Україна!», «Кому належить Україна? – Українцям! Кому належить Україна? – Нам!» - лунали їхні речівки, а їм схвально у відповідь – клаксони автобусів №24 і деяких приватних авто. Демонстрація не була дуже чисельною – йшла тротуаром і учасникам дорожнього руху не заважала.

Біля воріт, що блокують прохід до будівлі Секретаріату Президента України, представники 12 організацій і партій підписали звернення до Президента і передали його працівнику Секретаріату. Учасники акції також принесли і передали працівникам і радникам Секретаріату Президента книжечки з Конституцією України, аби вони могли добре вивчити 10 статтю.

Звернення до Президента підписали, зокрема, представники ВО «Свобода», УНА-УНСО, Української консервативної партії, Української народної партії, Молодіжного націоналістичного Конгреса (більш відомого, як МНК – ред.), Всеукраїнської організації «Тризуб» ім. С.Бандери, громадської організації «Патріот України».

Все почалося об 11 годині біля станції метро «Арсенальна» спільною дією національного фронту – там, біля стіни заводу «Арсенал» була розстріляна символічна картонна колона з табличкою «5-та колона», яка ледве трималася на вітру. Як її не намагався підтримувати голова політради УНА Руслан Зайченко, вона впала ще до того, як отримала першу кулю.

Зразу ж після розстрілу відбулося декілька виступів і посипалися запитання:

Чому Президент України не виконує своїх обов’язків?

Чому бандити досі на волі?

Чому не притягнуті до відповідальності злочинці-кучмісти, що тепер пролізли до обласних рад і Верховної ради?

Чому не виконується Конституція України?

Олег Однороженко, керівник громадської організації «Патріот України», пояснив, що сьогоднішня акція присвячена не тільки захисту Конституції, але головним чином тому, щоб змусити Президента України нарешті виконувати свої обов’язки. «Ми знаємо, яка зараз піднялася хвиля сепаратизму і відколу окремих регіонів від Української держави, – сказав він. – Сьогодні, якщо не покласти край заходам так званих опозиціонерів, а насправді кримінальних угрупувань, ми можемо отримати широкомасштабний громадянський конфлікт в рамках всієї України».

На його думку, в разі невиконання Президентом його обов’язків, Україна може дійти до повного розвалу. Після помаранчевої революції ці люди (опозиціонери-кримінальні угрупування – ред.) поховалися по своїх норах, чекаючи на справедливу розправу від народу та його правоохоронних органів.

Олег Однороженко: «Протягом минулого півтора року нічого зроблено не було. І зараз ця наволоч прийшла у Парламент та до обласних рад, в яких сформувала більшість і починає знову робити свою чорну справу. Ми боролися проти антинародного Кучмівського режиму не за для того, щоб Янукович з Ахметовим та компанією сиділи в Українському Парламенті та обласних радах і продовжували дерибанити Україну. Вони витратилися на виборчу кампанію і тепер хочуть відшкодування. Мені дивно дивитися, що Президент, якого ми привели до влади, абсолютно нічого не робить. І ми маємо повне право спитати з Президента та його «любих друзів», що вони роблять для того, аби Україна залишилася цілісною могутньою і єдиною державою».

Громада на короткому мітингу дійшла висновку, що якщо керівники нічого не роблять, вони не потрібні – слід шукати інших, більш достойних і патріотичних речників національних інтересів держави. Президент оточений такими ж покидьками, як і ті, що зараз заповзли в опозицію. «Любі друзі» думають лише про свої інтереси, а не про державу і сепаратизм, що розповзається регіонами України. Тому патріотичні організації націоналістичного спрямування зібралися сьогодні, щоб показати свій рішучій протест.

Як прозвучало ще з одного виступу, по суті для України потрібно зробити всього декілька речей: очистити владу, навести в державі порядок і повернути Україну українцям.

Це перша і, як сказав Руслан Зайченко, спонтанна акція націоналістичних сил. Це – початок національного фронту «Спільна дія», як було зазначено в листівці.

Національний фронт «Спільна дія» провів сьогодні акцію «Годі мовчати!», а в п’ятницю, 16 червня, починаючи з 14 години, на Європейській площі проведе рок-маніфестацію «Чорна рада».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.