БЮТ отримає у новому парламенту 226 голосів. На це сподівається Тимошенко

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 8.07.2007 18:38 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3384

Блок Юлії Тимошенко розраховує отримати на дострокових парламентських виборах 226 мандатів.

Про це в інтерв’ю журналістам, після зустрічі з Генеральним секретарем ОБСЄ Марком Перріном де Брішамбо. заявила Юлія Тимошенко.

«Я вірю, що наша політична сила візьме необхідну кількість голосів і необхідну кількість підтримки для того, щоб мати 226 голосів у парламенті», - сказала лідер БЮТ.

«Ми зараз саме таку мету собі поставимо, і цю мету ми будемо досягати», - наголосила вона.

У той же час Юлія Тимошенко не виключає створення коаліції демократичних сила у Верховній Раді VI скликання.

«Але навіть такий результат, який наша політична сила буде давати, абсолютно не виключає створення коаліції демократичних сил», - сказала вона.

Крім того, Юлія Тимошенко вкотре заявила про те, що після виборів БЮТ планує вести спільну політичну діяльність з Президентом України і з його політичною силою.

Як відомо, у парламенті, повноваження якого достроково припинені, фракція БЮТ була другою і складалася із 129 депутатів. Нова планка виборчих симпатій є достатньо високою навіть для такого такого популярного блоку як БЮТ. Дотепер в історії сучасної України, якщо не враховувати останні вибори в УРСР у 1990 році(тоді безальтернативна правляча КПУ мала фракцію у 239 мандатів), не було жодного випадку, аби партія чи політичний блок, за підсумком виборів, отримали продуктивну більшість парламенту і після цього зберегли свій склад хоча б до середини каденції.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.