УНП побоюється, мегапартія може стати ПР-2

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 8.07.2007 19:47 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3386

Від небезпеки “застосування недемократичних механізмів при створенні нової партії” застерігає у Заяві у зв'язку із ситуацією навколо створення єдиної національно-демократичної партії, ухваленій, Центральним проводом Української народної партії.

"Це може призвести до формування "партії регіонів-2" – ще одного закритого акціонерного товариства, яке керується групою осіб, що мають "контрольний пакет акцій" і вплив на вирішення всіх питань у партії", - йдеться у заяві.

УНП також наголошує, що розглядає блок "як перший етап до створення національної-демократичної партії", а тому програму блоку розглядає "як основу програми майбутньої партії". З огляду на це УНП акцентує увагу на змістові та процедурі ухвалення програми блоку.

По-перше, "програма блоку має бути ухвалена в демократичний спосіб – обговорена і погоджена всіма учасниками блоку", оскільки "для того, щоб пропагувати програму, з нею потрібно бути згодним".

По-друге, при формуванні програми блоку УНП "наполягає на дотриманні ціннісних орієнтацій і застерігає від підміни їх комерційним, кон'юнктурним підходом до політичної діяльності". "Ми категорично не сприймаємо так званий "маркетинговий" підхід, за яким виборцеві говорять те, що він хоче почути.

Замовчувати цінності, яких ми дотримуємося – означає або відмовитися від них, або говорити неправду виборцеві", - йдеться у заяві.

Щодо того, якими мають бути цінності, відображені в програмі блоку, а відтак і єдиної партії, у заяві зазначено: "Якщо ми всі своїми підписами підтвердили, що ця партія буде національно-демократичною, то її програма повинна відображати базові цінності національної демократії. З огляду на це вимагаємо, щоб до неї були включені основні принципи, викладені у застереженнях, оприлюднених 4 липня. Зокрема, чітко зазначити, що нова політична партія підтримує курс на інтеграцію України в НАТО, визнання ОУН-УПА, української мови як єдиної державної, підтримку дрібного та середнього підприємництва, впровадження екосоціальної моделі економіки".

Заявою, УНП підтвердила, що "готова до участі у дострокових виборах у складі блоку демократичних сил та створенню єдиної правої партії у разі дотримання чітких ідеологічних орієнтирів блоку та створення єдиної правої партії на демократичних засадах, які засвідчені 4 липня в застереженнях до Декларації об'єднання демократичних сил".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.