Помаранчевої коаліції не відтворюватимуть

Автор/джерело -  © HTH



Дата публiкацiї - 13.06.2006 19:58 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=339

«Наша Україна» заявила, що шукатиме консенсусу з іншими парламентськими силами, зокрема Партією Регіонів.

За словами нашоукраїнців, перемовини у форматі трійки продовжувати марно через упертість соціалістів та бютівців, які наполягають на спікерстві Олександра Мороза.

Сенсаційну новину політики повідомили журналістам після термінової наради у штабі «Нашої України», у якій брали участь і Юлія Тимошенко, та Олександр Мороз. Покидаючи зібрання, обоє мали пригнічений вигляд.

Рішення про вихід із перемовин тепер має затвердити політрада «Нашої України». Утім, це вже формальність, - натякають представники цього блоку.

Політики обіцяють не зволікати зі створенням більшості та уряду. За основу вІзьмуть напрацьований трійкою проект коаліційної угоди.

Змінилися й кадрові апетити. Тепер «Наша Україна», вустами Романа Зварича, не проти свого прем’єра.

Олександр Мороз, лідер СПУ:
«Вони і до сьогоднішнього дня владу здійснювали непропорційно до того місця в політикумі, який навіть був забезпечений після президентської кампанії. А сьогодні тим більш вони продовжують цю ж саму лінію».

Юлія Тимошенко, лідер БЮТ:
«Наш блок погоджується з усіма пропозиціями президента, «Нашої України», Соціалістичної партії. Ми підтримуємо кожен пункт коаліційної угоди. І ми готові підписати коаліційну угоду сьогодні. У нас немає претензій, немає зауважень, немає пропозицій».

Роман Безсмертний, народний депутат, голова фракції «Наша Україна»:
«Ми не виключаємо тепер варіантів формування коаліції в будь-яких конфігураціях. Тобто, фактично ми цією заявою засвідчуємо про те, що ми вільні, що не можна насильно змушувати когось погоджуватися на ті чи інші умови, чи приймати ультимативні умови. Тому звернення стосується всіх переможців парламентських перегонів».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.