За три роки у Києві буде 5 нових станцій метро

Автор/джерело -  © «Українська правда»



Дата публiкацiї - 13.06.2006 20:04 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=340

Цього року у Києві буде відкрито другий вихід на станції метро «Дарниця» та побудовано станцію «Червоний Хутір».

Будівництво станції метро “Васильківська” в Києві

Про це повідомив у вівторок на прес-конференції заступник міністра транспорту та зв'язку Микола Щербина.

"У четвертому кварталі нинішнього року розпочнеться будівництво Подільсько-Вигурівської лінії метро", - цитує слова Щербини прес-служба міністерства транспорту і зв’язку.

Щербина також повідомив, що у 2007 році планують збудувати три станції – "Деміївська", "Голосіївська" та "Васильківська", у 2008 - станцію "Виставковий центр".

Він також зазначив, що до 2009 року буде розмічено 15 нових станцій, а новими пересадочними вузлами стануть станції "Тараса Шевченка" і "Глибочицька".

Крім того, Щербина зазначив, що у Харківському метрополітені буде введено новозбудовані дільниці протяжністю 6,7 км з чотирма новими станціями та у 2009 році - електродепо Олексіївської лінії.

"У Дніпропетровському метро продовжиться будівництво першої черги – дільниці від станції "Вокзальна" до станції "Центральна"(введення в експлуатацію у 2010 році) та виконані проектні роботи по другій черзі метро ", - зазначив він.

За словами Щербини, у Донецьку буде введено в дію перший пусковий комплекс першої черги з 6 станцій та одного електродепо (від станції "Пролетарська" до станції "Політехнічний інститут").


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.