Януковичі мстяться киянам за нелояльність?

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 10.07.2007 17:23 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3400

Державна Кампанія “Газ України” припинила газопостачання ТЕЦ-6. За мізерну заборгованість. Це, при тому, що кияни за тепло платять чималенькі грошики. Чи януковичи не розуміють, хто насправді хазяїн в державі?

Акціонерна енергетична компанія “Київенерго” заявляє, що газопостачальні організації через борги, які становлять 30 млн. грн., що відповідає тижневій поточній заборгованості, не відновили постачання природного газу ТЕЦ-6 після її ремонту.

Про це повідомила в прес-служба АЕК "Київенерго".

Припинення газопостачання привело до критичного зниження надійності схеми електрозабезпечення споживачів столиці і всього Київського енерговузла, зробило можливим розвиток аварії системного характеру з масовим відключенням житлових будинків, установ охорони здоров`я, навчальних закладів тощо.

"Незважаючи на те, що рівень оплати "Київенерго" за спожитий природний газ є одним з найвищих в Україні і становить на сьогодні 95%, ДК "Газ України" не тільки не виділила необхідні для роботи "Київенерго" обсяги на першу декаду поточного місяця, а й дала доручення про відключення енергооб`єктів компанії від газопостачання", – йдеться в повідомленні.

Як наслідок, "Київенерго" не має можливості відновити гаряче водопостачання після випробувань ж/м Оболонь, Троєщина, Лісовий, Воскресенка. Під загрозою обмеження гарячого водопостачання опинилися також житлові будинки і соціальні установи для незахищених верств населення в інших районах міста.

"Київенерго" вважає такі дії газопостачальника безпідставними, вживає всі можливі заходи для нормалізації ситуації і просить вибачення за тимчасові незручності споживачів.

Довідка. АЕК “Київенерго” (м. Київ) є найбільшим виробником теплової енергії та електроенергії в Україні, компанія повністю забезпечує потреби Києва в електричній і на 70% - у тепловій енергії.

50%+1 акція “Київенерго” належить НАК “Енергетична компанія України”. 12,73% – передані до статутного фонду ЗАТ “Компанія «Київенергохолдниг”, 11,9% – “Іока Холдінгз Лтд” (Нікосія, Кіпр).

Від “Аратти”: ми не виключаємо, що подібна поведінка Державної кампанії, яка напряму підкоряється відомству пана Бойка, має не економічне, а політичне підгрунття. Адже не для кого не є таємницею, що кияни просто несприймають ні коаліційного уряду, ні його двічі не судимого керманича.

Проте таке ставлення до мешканців столиці навряд чи збільшить число їхніх симпатиків на наступних виборах.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.