БЮТ думає, що Ахметов хоче ще більше заробляти з України

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 10.07.2007 18:19 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3402

Микола Томенко підозрює, що Ахметов під виглядом програми для держави готує план, як його ФПГ ще більше прихватизувати України. Він побачив неоднозначність цих устремлінь олігарха.

Коментуючи інформацію про те, що Рінат Ахметов та створений ним фонд „Ефективне управління” працюватимуть спільно із зарубіжними експертами над програмою економічних реформ для України, один із лідерів БЮТ Микола Томенко назвав такі ініціативи неоднозначними.

На його думку, логічнішим було би замовлення Рінатом Ахметовим у іноземних експертів розробки програми розвитку для його власної фінансово-промислової компанії, а не для держави загалом.

„Не можна під егідою людини, фінансова група якої сьогодні займає ключову позицію лише у певній галузі, розробляти програму розвитку цілої країни. Це може тлумачитись як стратегія ще більш вдалого заробляння з України. Адже стратегією для України повинна бути програма збалансованого й оптимального розвитку усіх регіонів України, всіх галузей промисловості”, - вважає Микола Томенко.

На його переконання, програма розвитку України має визначатися передовсім українськими експертами та обов’язково погоджуватися українським суспільством.

„Іноземні фахівці можуть долучатися до розробки стратегії лише як консультанти, оскільки стратегічні документи розвитку нашої країни – це прерогатива та відповідальність власної країни, а не закордонних експертів, яких оплачує хтось із олігархів”, - вважає Микола Томенко.

«Саме таку логіку дій сповідує наша команда, розробляючи „П’ятирічку успіху для України” - План дій на 2007-2012 роки. З метою його вдосконалення БЮТ проводитиме спеціальні громадські форуми, обговорюючи конкретний перелік необхідних програм та механізмів діяльності влади на найближчі 5 років”, - зазначив Микола Томенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.