Януковичі не тільки мстяться киянам, а й крадуть їхні грошики. Разом із черновецькими

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 11.07.2007 01:02 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3405

ДК “Газ України” заявляє, що відновить постачання природного газу ТЕЦ-6 АЕК “Київенерго” після погашення заборгованості в сумі 30 млн. грн. Такий борг столичні енергетики накопичили з початку 2007 р.

Про це повідомила в прес-служба ДК «Газ України».

У повідомленні наголошується, що на виконання рішень наради під головуванням віце-прем`єр-міністра України Андрія КЛЮЄВА від 5 липня і реалізовуючи встановлений Кабінетом Міністрів України порядок забезпечення галузей національної економіки і населення природним газом (Постанова Кабміну №1729 від 27.12.2001 р. із змінами), згідно з яким постачання цього енергоносія здійснюється лише за умови його стовідсоткової оплати, ДК «Газ України» надала відповідне доручення газовим і газотранспортним організаціям припинити безоплатне споживання природного газу АЕК «Київенерго».

Впродовж поточної і минулого тижнів в Дніпропетровській, Луганській, Харківській областях за борги від газоспоживання були відключені найбільші боржники-підприємства ТКЕ, які безоплатно споживали природний газ.

АЕК «Київенерго» постійно порушує власні договірні зобов`язання щодо проведення 100-відсоткових розрахунків за спожитий газ. Так, у липні «Київенерго» розрахувалася з компанією грошовими коштами на суму лише близько 600 тис. грн., що дорівнює платі за газ, спожитий енергетиками протягом одного дня. Водночас моніторинг ДК «Газ України» підтверджує, що кияни, в основному, сумлінно і своєчасно сплачують за одержані комунальні послуги.

Натомість АЕК «Київенерго», яке виробляє теплову і електричну енергію для столичного регіону, і враховуючи умови оплати за електроенергію повинен забезпечувати стовідсоткові розрахунки, під різними мотивами ухиляється від сплати за поставлений газ. Тільки впродовж травня-червня столичні енергетики для виробництва електроенергії бездоговірно спожили газу на суму 140 млн. грн. Розрахунки за дані обсяги газу досі не проведено.

Компанія зазначає, що обмеження населенню гарячого водопостачання відбувається з вини керівників, які таким чином демонструють власну нездатність здійснювати ефективне управління підприємствами комунальної енергетики. Кияни, які в повному обсязі сплачують за надані комунальні послуги, мають право звертатися в судові інстанції, з метою отримання відшкодування за відсутність гарячого водопостачання з боку АЕК «Київенерго».

Як повідомлялося раніше, сьогодні АЕК «Київенерго» заявила, що газопостачальні організації через борги, які становлять 30 млн. грн., що відповідає тижневій поточній заборгованості, не відновили постачання природного газу на ТЕЦ-6 після її ремонту. Як наслідок, "Київенерго" не має можливості відновити гаряче водопостачання після випробувань ж/м Оболонь, Троєщина, Лісовий, Воскресенка. Під загрозою обмеження гарячого водопостачання опинилися також житлові будинки і соціальні заклади для незахищених верств населення і в інших районах міста.

Від “Аратти”: як ми і підозрювали, два практично державні підприємства розпочали традиційно-чиновницкі забавки у пропагандистські напестки, що в народі називається: “Іван киває на Фому, Фома хиляє на Івана”.

Проте, в даному випадку, не можна не помітити, що як для таких підприємств, як ці, задекларована заборгованість - є суто символічною сумою. А відтак, галаслива метушня навколо цієї проблеми може тільки вказувати на політичний підтекст. особливо, якщо врахувати, що невдовзі відбудуться вибори до парламенту.

Між тим, все ж вельми хотілося щоб наші шановні правоохоронці надали чітку відповідь: куди зникають грошики, які кияни платять за послуги? Може вже надходять у виборчий фонд певної політичної сили?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.