Демократія. Російський варіант. Цензура на Сердючку

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 11.07.2007 10:44 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3407

Російський телеканал Россия вирізав з трансляції Міжнародного фестивалю мистецтв Слов’янського базару у Вітебську Вєрку Сердючку.

Друзі фіналіста міжнародного музичного конкурсу Євробачення-2007 Андрія Данилко розповіли, що, довідавшись про свою відсутність у телевізійній версії концерту, артист дуже засмутився. Зірка зізналася, що більшої образи у своєму житті не мала.

"Це жахливо, - заявив Данилко. - Як так можна спочатку запросити на виступ, а потім вирізати з ефіру?! Це ж просто негарно. З тим, що мене не пускають виступати в Росії, я вже змирився, але не думав, що мене можуть от так надурити".

Нагадаємо, що директори найбільших концертних майданчиків відмовляються працювати з популярним артистом, котрий виступає в образі Вєрки Сердючки. На думку самого артиста, це відбувається через скандальну пісню, виконану півтора місяця тому на Євробаченні в Хельсінкі.

"Чомусь усі вірять чуткам, які оточують мене мене. Але насправді жодна з них не відповідає дійсності. Що ж стосується скандалу у Вітебську, то, мені здається, це було сплановано заздалегідь", - заявив Данилко.

Окрім того, за деякими відомостями, з ефіру вирізали і виступ іншої переможниці Євробачення від Сербії Марії Шерифович, котра зайняла на пісенному конкурсі перше місце.

У керівництві телеканалу наразі відмовилися коментувати цю цензуру. "Я вперше про це чую, - прокоментувала газеті МК Вікторія Арутюнова (радник голови ВГТРК - Олега Добродєєва). – Наразі жодних коментарів керівництва стосовно цього точно не буде".

На Слов’янськом базарі у Вітебську Вєрка Сердючка традиційно вийшла з величезною зіркою на голові до кінця відкриття фестивалю. Для початку нагадала усім про скандал з текстом її пісні в Хельсінкі, потім побігла до президентської ложі, де весь концерт від початку до кінця сидів Лукашенко.

Кидаючи жарти типу: "А де ваш баян, Олександр Григорович?" або "Давайте з вами на мобільник сфотографуємося?", артист підняв з місця президента Білорусі і почав разом з ним танцювати.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.