КС переконливо довів вартість соцальних гасел більшовиків-регіоналів

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 11.07.2007 15:15 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3413

Пропагандистський бліцкриг партії Регіонів про „покращення життя громадян України вже сьогодні” зазнав остаточного, ганебного і безславного провалу. БЮТ пропонує постраждалим громадянам юридичну підтримку у судах за відновлення їхніх прав.

Сьогодні прес-служба БЮТ розповсюдила заяву-звернення до громадян, текст якої ми надаємо повністю без змін та коментарів:

“9 липня цього року Конституційним Судом України визнано таким, що не відповідає Конституції зупинення Законом України „Про Державний бюджет України на 2007 рік” 63 законодавчих актів, якими обмежено соціальні видатки державного бюджету.

Конституційним Судом визнано неконституційними 23 (!!!) положення Закону України „Про Державний бюджет України на 2007 рік”.

У судовому рішенні прямо зазначено, що „внаслідок зупинення на певний час дії чинних законів України, якими встановлено пільги, компенсації чи інші форми соціальних гарантій, відбувається фактичне зниження життєвого рівня громадян, який не може бути нижчим від встановленого законом прожиткового мінімуму (частина третя статті 46 Конституції України), та порушується гарантоване у статті 48 Конституції України право кожного на достатній життєвий рівень.

Положення статей 29, 36, частини другої статті 56, частини першої статті 66, пунктів 7,9, 12, 13, 14, 23, 29, 30, 39, 41, 43, 44, 45, 46 статті 71, статей 98, 101, 103, 111 Закону України „Про державний бюджет України на 2007 рік” визнані неконституційними і втрачають чинність з дня ухвалення Конституційним Судом України цього рішення.

Внаслідок повного провалу економічної політики уряд Януковича обмежив соціальні гарантії 11-ти категоріям громадян України:

1. Інваліди І, II, III групи, учасники бойових дій та колишні неповнолітні в'язні концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, а також діти, які народилися у зазначених місцях примусового тримання їх батьків; особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, члени сімей загиблих та дружини (чоловіки) померлих інвалідів війни та дружини (чоловіки) померлих учасників бойових дій, учасників війни і жертв нацистських переслідувань, визнаних за життя інвалідами, учасники війни та колишні в'язні концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, особи, які були насильно вивезені на примусові роботи, діти партизанів, підпільників, інших учасників боротьби з націонал-соціалістським режимом у тилу ворога.

2. Окремі категорії працівників бюджетних установ, військовослужбовці та особи рядового і начальницького складу.

3. Сім’ї з дітьми (щодо допомоги при народженні дитини та допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку).

4. Медичні і фармацевтичні працівники; працівники державних закладів, підприємств і організацій культури; педагогічні та науково-педагогічні працівники вищих навчальних закладів та інших навчальних закладів; спеціалісти, які працюють в системі освіти.

5. Діти війни.

6. Особи, які відповідно до законодавства підлягають обов'язковому державному соціальному страхуванню.

7. Особи, звільнені з військової служби.

8. Інваліди.

9. Чорнобильці.

10. Ветерани праці.

11. Наукові (науково-педагогічні) працівники.

У рішенні Конституційного Суду також зазначається, що законодавством України передбачено обмеження соціальних гарантій, у тому числі й через зупинення дії законів, лише в умовах надзвичайного чи військового стану на певний строк. Таким чином, суд фактично визнав, що перебування Партії регіонів є надзвичайним станом для України, оскільки веде до важких наслідків для економіки країни і добробуту людей.

Блок Юлії Тимошенко звертається до всіх громадян України, чиї права було порушено у зв’язку з незаконним скасуванням соціальних гарантій. Наша політична сила готова надати консультаційну, юридичну і інформаційну допомогу для захисту вашого права на отримання передбачених Конституцією України соціальних гарантій та пільг.

Ми повідомляємо, що кожна людина може звернутися у місцеві організації Блоку Юлії Тимошенко. Фахові юристи допоможуть вам оформити судовий позов і супроводжуватимуть його у судовому процесі. Блок Юлії Тимошенко також готовий надати допомогу у сплаті державного мита та інших витрат по розгляду судом позивних заяв щодо відновлення законних прав громадян.

Ми переконані, що справедливість переможе. Антисоціальну сутність політики партії Регіонів, яку намагалися приховати пропагандистськими телевізійними роликами, сьогодні викрито судом. За минулий рік справді „політики багато чого довели”. В тому числі й те, що партія Регіонів руйнує Україну, знищуючи життя найбільш незахищених верств населення незалежно від того, де люди живуть – на Заході чи на Сході України. Сьогодні пенсіонери, інваліди, ветерани всієї України повинні об‘єднатися перед загрозою з боку антинародної коаліції.

Спільно ми переможемо волюнтаризм, бездарну і злочинну політику партії Регіонів, спрямовану проти власного народу!”


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.