Show must go on. Новий гвиток протистояння у владі?

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 11.07.2007 16:38 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3416

Президент Ющенко пояснив мотиви кадрових рішень. Ображений Азаров не визнав легітимність призначень і почав погрожувати.

Останні кадрові ротації голів обласних державних адміністрацій викликані виключно практичною доцільністю організації роботи місцевої влади.

На цьому наголосив Президент України, відповідаючи на запитання журналістів щодо вчорашнього звільнення керівників Чернігівської та Миколаївської ОДА.

“Це є нормальний процес, я не хотів би, щоб тут виникали якісь домисли, які б дискредитували кадрову політику”, – підкреслив Віктор Ющенко. За словами Президента, зміни керівництва, які відбулися в зазначених регіонах, є «ясними та очевидними» – Микола Лаврик був звільнений згідно з поданою ним заявою, а Олександр Садиков переведений на іншу роботу (заступника Секретаря РНБОУ).

Глава держави підкреслив, що йдеться про пошук досконаліших рішень, які б у тому числі відповідали економічним, політичним викликам, що сформовані на тих чи інших територіях. “Це процес вдосконалення, це не проблема конкретних персон”, – зазначив Президент, назвавши такий хід подій закономірним. Він також додав, що високо цінував і цінує роботу екс-голів Чернігівської та Миколаївської ОДА.

Перший віце-прем’єр-міністр, міністр фінансів Микола Азаров попередив, що уряд спроможний ускладнити виконання новопризначеними губернаторами Чернігівської і Миколаївської областей їхніх обов’язків.

Про це він сказав сьогодні на брифінгу після засідання Кабінету Міністрів.

"У Кабінету Міністрів достатньо впливу на територіальні органи виконавчої влади. І якщо він буде в такій ізоляції, як Тарасюк свого часу перебував, то не дуже буде гарно”, — сказав Азаров.

Він у черговий раз висловив невдоволення тим фактом, що Президент призначив голів Чернігівської і Миколаївської облдержадміністрацій без відома уряду, і назвав цих губернаторів нелегітимними.

При цьому претензій до кандидатур на посади керівників областей у нього немає. Азаров сказав, що, якби Президент "провів” їх через уряд, то цілком ймовірно, що вони були б ним підтримані прем’єр-міністром. "Я знаю одного і іншого. Це нормальні цілком люди. Цілком нормальні. Ніщо не заважало проходженню їх через Кабінет Міністрів. Абсолютно ніщо не заважало”, — сказав перший віце-прем’єр.

Азаров запропонував уряду доручити Міністерству юстиції вивчити ситуацію з учорашніми призначеннями керівників обласних державних адміністрацій у Чернігівській і Миколаївській областях.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.