Томенко вважає, що світогляд можновладців не відповідає реаліям. М'яко кажучи

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 12.07.2007 13:32 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3422

На переконання Миколи Томенка, українська влада потребує радикальної зміни світогляду.

“Сьогодні влада – це своєрідний симбіоз професійних нумізматів та колекціонерів антикваріату. Люди, які зараз обіймають високі державні посади, свої захоплення – збирати гроші та колекціонувати дорогий антикваріат – перетворили із хобі на професію. Таким чином, культ грошей та дорогих речей стали тим, що об’єднує всіх, хто знаходиться сьогодні при владі”, - вважає Микола Томенко.

На його думку, допоки цей світогляд не буде змінено, доти будь-які перестановки чи кадрові зміни не матимуть наслідком формування дійсно того керівництва країни, яке би працювало в інтересах суспільства.

“Виборча кампанія, що набирає обертів, ще раз фіксує, що безвідповідальність та нехтування законом стають нормою в системі влади. Зокрема, останнє рішення Конституційного Суду щодо поновлення виплат соціальних гарантій громадянам і дискусія навколо нього є добрим підтвердженням цього”, - зазначив Томенко.

Так, з одного боку, члени Конституційного Суду ухвалили рішення на користь громадян і зобов’язали уряд виплачувати призупинені пільги, компенсації та гарантії для населення. Проте одночасно судді вказують на розуміння складності виконання цього рішення і допускають, що воно, напевне, виконуватися не буде.

Речники уряду говорять про те, що для виконання цього рішення КС необхідно прийняти відповідні зміни до бюджету на поточний рік у Верховній Раді. Хоча насправді загальновідомо, що рішення Конституційного Суду, як єдиного органу конституційної юрисдикції в Україні, не потребують спеціальних рішень парламенту, вони передбачають їх виконання з моменту оприлюднення.

Таким чином, Конституційний Суд, ухвалюючи дане рішення, зайняв двозначну позицію, а влада поки що не збирається виконувати рішення КС.

“Це не перший випадок, коли в Україні дебатується можливість чи неможливість виконання рішень Конституційного Суду. Цілком очевидно: яким би не було рішення Конституційного Суду, воно повинно виконуватися. А уряд зобов’язаний публічно поінформувати громадян, у який спосіб і коли вони будуть отримувати соціальні виплати та компенсації, як це передбачено законом”, - зазначив Микола Томенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.