КПУ потрапила у прохідну частину рейтингу за рахунок віпусток

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 12.07.2007 14:41 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3424

Якщо б вибори до Верховної Ради відбулися найближчої неділі, 3% бар’єр подолали б Партія регіонів, Блок “Наша Україна – Народна самооборона”, Блок Юлії Тимошенко та Комуністична партія України.

Такі результати спільного соціологічного дослідження, проведеного 19 червня – 2 липня Фондом «Демократичні ініціативи» та фірмою «Юкрейніан соціолоджі сервіс», були оголошені сьогодні на брифінгу.

Так, за підсумками дослідження, Партія регіонів набирає 33,3% голосів виборців, Блок «Наша Україна – Народна самооборона» та Блок Юлії Тимошенко набирають кожен по 16, 9%, Компартія - 5,7%.

Серед інших партій менш ніж 3% набирають Блок Володимира Литвина (1,6%), Соцпартія (1,3%) та Прогресивно-соціалістична партія України (1,2%).

Проголосували б проти всіх – 2,9 % опитаних, не визначилися з вибором – 19,2% опитаних.

Як зазначив керівник фірми «Юкрейніан соціолоджі сервіс» Олександр Вишняков, соціологи відзначають повільне, але постійне зростання рейтингу ПР. Він також пояснює порівняно високий рейтинг КПУ частковою зміною структури міста, в зв’язку з виїздом на відпочинок переважної кількості працюючих людей, внаслідок чого до опитування залучалися частіше літні люди.

Загалом було опитано 2000 респондентів віком від 18 років, статистична похибка не перевищує 2,2 %.

Від “Аратти”: дуже дивна штука ці рейтинги, особливо, якщо не називається замовник.

Наприклад, соціологічно-пропагандистські фірми, які явно працюють під регіоналів показують невелике падіння рейтингу вірогідного замовника - до 28%.

Натомість, щодо СПУ, що найцікавіше, спостерігається дивна єдність оцінок із незначними варіаціями.

Проте, дивно інше. Якщо данні соціологів дійсно відображають ставлення суспільства до діючого більшовицького уряду, то варто задуматися: навіщо Європа із її цінностями, якщо теперишнє життя влаштовує майже третину населення? І мабуть тарифи на комунальні послуги замалі, як і ціни на продукти харчування та одяг. Мабуть і працювати на халявчика(без твердих гарантій, що отримаєш зароблене) - теж довподоби?

Щось тут явно не те. Або соціологи “помиляються”, або ...


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.