Податковий Кодекс, розрекламований урядом більшовиків вийшов традиційно, виключно для “своїх”

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 12.07.2007 23:48 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3431

Проект Податкового Кодексу, на терміновому прийнятті якого наполягав Азаров викликав занепокоєння у Секретаріаті Президента.

Більшість зауважень Президента України до тексту Податкового кодексу України Урядом не враховано.

Про це сьогодні під час спілкування з журналістами в Секретаріаті Президента України зазначив заступник Глави Секретаріату Олександр Шлапак.

Низка пропозицій щодо вдосконалення стратегічного для економіки документу «вперто не враховуються», – підкреслив він.

Серйозне зауваження, за словами Шлапака, викликає пропозиція (за проектом документу) запровадження з 1 січня 2009 року солідарної відповідальності платників ПДВ, «проти чого ми виступали категорично», – акцентував заступник Глави Секретаріату.

Також є проблема з роз’ясненнями суб’єктам господарювання щодо податкових зобов’язань. Це, вважають фахівці Секретаріату, має бути компетенцією Мінфіну, а не ДПА України. «Я оцінюю це як небажання Міністерства фінансів взяти на себе відповідальність у цьому питанні», – сказав Шлапак.

Також ряд зауважень викликають норми проекту щодо пільг для ВЕЗ та ТПР. При цьому Шлапак акцентував, що в Секретаріаті «не заперечують» проти цих господарських суб’єктів.

За словами заступника Глави Секретаріату, Урядом «не враховано жодних пропозицій» щодо ставок та адміністрування ПДВ, на яких наполягав Президент.

Шлапак повідомив, що зараз Секретаріат підготував листа з детальною аргументацією щодо пропонованого проекту Податкового кодексу України.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.