Громовиця вдарила у дзвіницю Лаври

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 13.07.2007 16:52 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3436

Громовиця влучила у дзвіницю церкви Різдва Богородиці Києво-Печерської Лаври. У результаті займання обгорів дерев’яний поміст церкви

Під час негоди у четвер о 22.30 громовиця влучила у дзвіницю церкви Різдва Богородиці, що знаходиться на території національного заповідника Києво-Печерська Лавра. Як наслідок загорівся дерев’яний поміст церкви. Пожежу було ліквідовано. Постраждалих немає, але сам поміст встиг обгоріти.

Від негоди минулої доби постраждала також Рембаза ЗАТ КССРЗ, на якій сталася пожежа. Про це повідомив головний спеціаліст центру зв’язків з громадськістю столичної міліції Ігор Корицький. Зокрема він зазначив: «О 19:30 в металевому ангарі на території Рембази ЗАТ «КССРЗ» з невстановлених причин сталася пожежа, - на щастя ніхто не постраждав, - Матеріальні збитки встановлюються. Потерпілих немає, інших негативних наслідків також».

Як повідомлялося, 2 липня блискавка забрала життя 16-річного мешканця Радивилівського району, що на Рівненщині, 6 липня жертвою громовиці став 27-річний житель Закарпаття. Блискавка вбила його, коли той з підводою повертався додому. На початку літа у Миколаївській області від розряду кульової блискавки загинув 16-річний хлопчик, а четверо підлітків – одержали травми різного ступеня тяжкості.

Рятувальники радять, щоб знизити ризик під час грози на відкритій місцевості, не можна ховатися під високими деревами, особливо одинокими. Найбільш небезпечними з них є дуб, тополя, ялина і сосна. Дуже рідко блискавка влучає у вербу і клен, маловірогідним є удар громовиці у кущ.

На відкритому просторі краще сісти в суху яму або траншею. Положення тіла повинно мати якомога менше точок дотику із землею. Не потрібно бігти. Також небезпечними можуть бути і металеві предмети, тому не можна перебувати поряд з ними. Також не слід купатися під час грози.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.