Під час штурму будівлі СБУ арештовано 10 активістів ЄСМ

Автор/джерело -  © «Аратта-Україна»



Дата публiкацiї - 14.06.2006 11:28 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=344

При спробі штурму будівлі СБУ в Києві арештовано 10 активістів Євразійського союзу молоді (ЄСМ), повідомили РБК в організації. Серед заарештованих - координатор ЄСМ України Олександр Мединський.

Нагадаємо, що з 12 червня ЄСМ проводить в столиці України безстроковий мітинг біля центральної штаб-квартири СБУ. Метою мітингу є вимога негайного зняття заборони на в'їзд на Україну Лідера ЄСМ Павла Заріфулліна. Активісти київського ЕСМ наполягають на негайних вибаченнях від голови СБУ генерал-полковника Ігоря Дріжчаного, а також від його заступників за депортацію, повідомляє РБК-Україна.

9 червня лідер ЄСМ П.Заріфуллін прилетів до України авіарейсом з Москви. У аеропорту Бориспіль він був затриманий представниками СБУ і із застосуванням наручників депортований з країни. Раніше повідомлялося, що СБУ заборонила в'їзд до України ряду російських політиків, відмічених в організації масових безладів, направлених на порушення територіальної цілісності держави. Зокрема, це стосується хвилювань в Криму із-за міжнародних військових навчань "Сі Бриз-2006", які проводяться на півострові з 1997 р. СБУ обнародувала тільки імена лідера ЛДПР, депутата Держдуми Володимира Жириновського і директора Інституту країн СНД, депутата Держдуми Костянтина Затуліна.

На спільній прес-конференції з Наталією Вітренко і главою Міжнародного "Євразійського руху" Олександром Дугіним в Москві П.Заріфуллін заявив, що чисельність ЄСМ в Україні така ж, як в Росії. У числі своїх прихильників П.Заріфуллін позначив ПСПУ і Молоду гвардію України. "ЄСМ прикладе всі сили, щоб не допустити натівської окупації. Ми обов'язково візьмемо участь в ученнях "Тугий вузол", тому що "Сі Бриз-2006" - це ляпас слов'янському миру. Ми розцінюємо це як чергову спробу відторгнення англосаксами частини Євразії", - сказав він.

Колега П.Заріфулліна по ЄСМ Валерій Коровін заявив, що його організація готує народне ополчення для опору силам НАТО в Україні. "Ми готуватимемо партизанський рух. Це єдиний адекватний крок. Радикальні дії по протидії американському вторгненню на України, які ми плануємо, будучи відповіддю на беззаконне екстремальне вторгнення, з моральної крапки зір виправданий", - підкреслив він.

На цій же прес-конференції Н.Вітренко заявила, що блок НАТО має намір поділити Україну на три частини. За її словами, під час масштабних учень Альянсу в Україні, інформацією про яких, нібито, розташовує Н.Вітренко, країна буде поділена на Боніт (Крим і південь України), Горецію (Донбас і схід України), а також Дрімленд (захід країни).

"Головна боротьба йтиме за відторгнення Боніта від Гореції на користь Дрімленда. Так американці готують розвал України за запланованим ними сценарієм", - заявила лідер ПСПУ.

Хто і як ділив Україну

Варто нагадати, що під час президентських виборів 2004 р., коли боротьба за пост розділу держави велася між Віктором Ющенком і Віктором Януковичем, в Україні розповсюджувалися листівки, на яких країна зображалася у вигляді яловичої туші, розчленованої на три частини.

Експерти по PR стверджують, що ці листівки з метою скомпрометувати В.Ющенко, виготовлялися за ініціативою прихильників В.Януковича (якщо точніше, - то за ініціативою головного "кремлівського політтехнолога" Глєба Павловського ).

Під час першого і другого турів виборів офіційна Москва виражала усіляке сприяння В.Януковичу. Президент РФ Володимир Путін навіть привітав його після закінчення другого туру з перемогою на виборах, не дочекавшись офіційного оголошення результатів голосування Центральною виборчою комісією.

В Києві вбито антинатівського активіста, одного із соратників Наталії Вітренко

Ввечері 8 червня трьома пострілами в поясницю, груди і шию з пістолета "Макаров" 9 калібру на вул. Колосковій в районі Совського кладовища в Соломенському районі Києва був убитий активіст всеукраїнського руху "За Україну, Білорусь і Росію" ("ЗУБР") та "Євразійського фронту" громадянин Росії Юрій Хадарцев.

Тіло росіянина було виявлене на задньому сидінні його автомобіля "Порше". 44-річний потерпілий прибув до України 6 червня. Ряд ЗМІ стверджують, що активіст "ЗУБРа" був осетинським бойовиком, зв'язаним з кримінальним світом.

За підозрою в його вбивстві затриманий ще один активіст "ЗУБРа", теж громадянин Росії. Розслідуванням займається прокуратура Солом`янського району Києва. Про це повідомив керівник прес-служби ГУ МВС в м. Київ Володимир Поліщук.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.