У тендерній палаті соціалістична влада. Корупційний скандал триває

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 16.07.2007 13:10 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3447

14 липня 2007 року пройшло спільне засідання З’їзду та Наглядової Ради Тендерної палати України, на якому було обрано новий склад керівництва Тендерної палати України.

Оскільки Раїса Богатирьова була відсутня на зібранні, замість її звіта було проаналізовано результати роботи Тендерної палати України.

Зокрема, високо оцінено роботу Почесного президента Тендерної палати України Богатирьової, яка обіймала цю посаду протягом року, повідомляє прес-служба.

Саме за її керівництва було значно посилено контроль за використанням державних коштів. Зокрема, з метою протидії зловживань у цій сфері було введено в дію Каталог учасників процедур державних закупівель.

Голова правління Тендерної палати України Володимир Лаба заочно висловив подяку Богатирьовій та надію на подальшу плідну співпрацю з нею, як народним депутатом та одним із провідних фахівців у цій сфері.

Почесним президентом було обрано народного депутата України від КПУ Ткаченка Олександра Миколайовича.

Його на посаді Голови Наглядової ради змінив народний депутат Мельничук Михайло Васильович, який, до речі, є Першим секретарем Соціалістичної партії України.

Першим віце-президентом Тендерної палати України став Пахомов Юрій Миколайович - Радник прем'єр-міністра Януковича, лауреат державної премії України в області науки і техніки, академік, доктор економічних наук, професор.

У зв’язку із початком передвиборчої компанії та високою завантаженістю посаду Першого віце-президента Тендерної палати України залишила нардеп Кириченко Людмила Федорівна, член партії Регіонів.

Сьогодні нове керівництво Тендерної палати дасть чергову корупційну прес-конференцію на тему: «Про викриті факти хабарництва Голови ГоловКРУ Петра Андрєєва», які були викриті ТПУ на виконання Указу Президента від 12.07.2007 № 642/2007, який тимчасово, до прийняття закону, врегульовує держзакупівлі.

Водночас, нове керівництво Тендерної палати подало позов у суд на газету «Дзеркало тижня», оскільки вважає, що видання розмістило у друці низку матеріалів про держзакупівлі, які, на думку позивача, не відповідають дійсності. Як повідомила прес-служба ТПУ, на їхню думку ці публікації є замовними і за кодну таку публікацію замовники платили «біля 10 000 доларів США».

Подробиці будуть...


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.