БЮТ вважає відповідальним за катастрофу на Львівщині безвідповідальну владу і особисто Рудьковського

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 17.07.2007 12:08 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3456

Блок Юлії Тимошенко заявляє, що Кабінету міністрів вже настав час понести відповідальність за таке господарювання. Ситуація на залізниці взагалі потребує серйозного розгляду у площині кримінальної відповідальності горе-міністра Рудьковського.

Вчора, 16 липня, у Львівській області сталася техногенна катастрофа. Внаслідок аварії на залізниці, зійшли з колії та загорілися 6 вагонів з жовтим фосфором - надзвичайно отруйною речовиною, що за токсичністю перевищує цианістий калій. В зоні зараження опинилося 11 тисяч місцевих жителів.

Блок Юлії Тимошенко висловлює співчуття постраждалим від аварії, а також рятувальникам, на долю яких випало займатися ліквідацією наслідків аварії в складаних умовах, повідомляє прес-служба.

Не зловтішаючись з трагедії, Блок Юлії Тимошенко заявляє про абсолютно неприпустимість ситуації, яка складається в країні, та нездатність уряду до ефективного керівництва.

В цього уряду, який на кожному розі розповідає про якісь успіхи, чомусь ледь не кожен день летять під укіс потяги, вибухають збройні склади і руйнується економіка. Ситуація на залізниці взагалі потребує серйозного розгляду у площині кримінальної відповідальності горе-міністра Рудьковського.

За словами голови урядової комісії з розслідування даного інциденту Кузьмука, аварія у Львівській області за своїми наслідками для довкілля та здоров’я людей, що опинилися в епіцентрі катастрофи, стоїть на другому місці після аварії на Чорнобильській АЕС.

Скільки ж ще можна терпіти експерименти безвідповідального і недієздатного уряду над країною? Скільки можна дивитися як корумповані міністри розвалюють цілі галузі національної економіки?

Блок Юлії Тимошенко заявляє, що Кабінету міністрів вже настав час понести відповідальність за таке господарювання. Ми вимагаємо від уряду замість бадьорих рапортів про невтомний ріст ВВП, розповісти, чому сьогодні народне господарство, транспорт та інші сфери економіки опинилися у кризовому стані.

Ми також вимагаємо вжиття всіх необхідних заходів для надання постраждалим від аварії допомоги, локалізувати зону зараження, організувати систему оперативного інформування населення усієї України про поширення отруйної речовини на інші території


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.