Самодостатній Кінах активно шукає партнера для потрапляння у нардепи

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 17.07.2007 18:07 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3457

Лідер Партії промисловців та підприємців України (ПППУ) Анатолій Кінах підтвердив, що ПППУ веде переговори з Партією регіонів про можливу спільну участь у виборчій кампанії.

Про це він сказав на прес-конференції.

На запитання журналістів, чи веде ПППУ переговори з партією Регіонів щодо спільного виборчого списку, спільної участі у виборах, Кінах відповів: “В тому числі, такі переговори ведуться і в такому напрямку”. Він додав, що “це не є великою таємницею”.

За його словами, переговори ведуться “з усіма суб’єктами політичного життя”, які поділяють принципи ПППУ, - відстоювання загальнодержавних, загальнонаціональних інтересів пріоритетів. “Ми не будемо ніколи підтримувати авантюрні сценарії за межами Конституції”, - додав він.

Кінах зазначив, що ПППУ - “самодостатня політична сила”. “Ми ніколи не були і не будемо “кишеньковими” чи виконувати якісь політичні замовлення. Ми будемо на всіх етапах захищати принципи верховенства права в Україні”, - додав він. За словами лідера партії, ПППУ “ніколи не буде підтримувати політику по принципу чим гірше, тим краще”.

Кінах зазначив, що вибори мають відбуватися в правовому полі. За його словами, вибори - “це нормальна демократична процедура, волевиявлення громадян: як скаже народ, так і повинно бути”.

“Але має принципове значення, щоб це не були вибори стінка на стінку, по принципу свій-чужий, змагання чорного піару чи компромату”, - додав він. За словами Кінаха, після виборів народ, держава має мати шанс “вийти в нову якість свого розвитку”, тому треба думати про інтереси держави, забувши “про політичні чи особисті протиріччя”.

Як повідомлялося раніше, нардепи від ПППУ намагалися заблокувати розпуск парламенту спробою зірвати неявкою з'їзд блоку НУ, судовими позовами щодо процедури самоліквідації партійних списків блоку та утворенням псевдофракції НУ. Все це робилося в обмін на посаду міністра економіки в уряді Януковича.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.