Херсонщина потерпає від бюджетних забавок Азарова

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 17.07.2007 19:29 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3460

Гроші із дербюджету на фінансування соціальних потреб Херсонщини Мінфін Азарова надіслав під кінець року, коли будувати можна, але неякісно. Відтак - гроші повернули. А цього року - коло повторюється...

“Херсонщина – регіон дотаційний, і для вирішення багатьох соціальних проблем йому потрібна фінансова допомога зі столиці, - зауважив губернатор Борис Сіленков, коментуючи соціальну політику уряду Януковича, - У державному бюджеті такі пункти незмінно закладаються, після чого депутати від Партії регіонів «вішають локшину» про увагу влади до нестатків виборців. Але проходить час, а пункти держбюджету чомусь не трансформуються в грошові перерахування Держказначейству, тендери та підряди”.

“На реалізацію соціальних програм області в держбюджеті-2007 заклали 147 мільйонів гривень. Але вже сьомий місяць року йде, а реально вони профінансовані усього на двадцять відсотків. Через це зупинено прокладку водоводу в Іванівському районі, який потрібний жителям 34 сіл, як повітря – там люди живуть без питної води. Припинилося будівництво двох лікарень у Бериславському районі та інших соціальних об'єктів, - заявив губернатор. - Гроші обіцяють перерахувати до жовтня, але ж потім ще потрібно буде час для організації тендерів на їхнє освоєння. І хто буде класти в морози бетон або копати траншеї в промерзлій землі?”

“Подібні “трюки” з бюджетним фінансуванням «глибинки» віце-прем'єр Азаров виконує не вперше, - зазначив Сіленков, - Приміром, торік уряд перерахував 20 мільйонів гривень на зміцнення зруйнованого морем узбережжя в селищі Лазурне. Уся сума надійшла не на початку бюджетного року, а вже в грудні, коли будь-які роботи на березі вести через шторми фізично неможливо. Тому через два тижні гроші повернулися в Київ. І не виключено, що про використання однієї і тієї ж суми відзвітувалися двічі”.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.