Блок Литвина продовжує інтригу навколо складових. Сьогодні названо основного партнера

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 18.07.2007 11:13 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3461

Блок Литвина вважає своїм головним партнером на дострокових парламентських виборах Трудов партію України, яку очолює Михайло Сирота.

Про це лідер Народної партії Володимир Литвин повідомив на прес-конференції в Сімферополі, відповідаючи на запитання, з ким Блок Литвина піде на вибори.

"Це партія, яку очолює Михайло Сирота", - сказав він, говорячи про партнерів свого блоку.

Литвин зазначив, що не схильний розширювати блок. “Не тому що ми не хочемо консолідувати позапарламентські політичні сили, а тому що потрібно відчувати комфорт в плані спілкування, тому що блок - це взаємні зобов'язання, це складність в подальшій роботі", - сказав він. Доказом цього є, на його думку, ситуація в "Нашій Україні". "Ми це спостерігаємо, скажімо, на прикладі "Нашої України", - зазначив Литвин.

Відповідаючи на запитання, який портрет виборців Блоку Литвина, він зазначив, що це, перш за все, думаючі люди.

Литвин прогнозує, що в результаті дострокових парламентських виборів Верховна Рада України оновиться на 30%.

"Я думаю, що Верховна Рада оновиться десь відсотків на тридцять, не більше", - сказав В.Литвин.

При цьому він наголосив важливість, щоб ці 30% були тими політичними силами, які стануть "ферментами, які не дадуть крайнощам перекинути країну". "Це дуже важливо. Тому що сьогодні ця стійкість може у будь-який момент бути перекинута".

Він також висловив думку, що після виборів "контрольний пакет" у Верховній Раді України належатиме партії Регіонів.

"Я думаю, що контрольний пакет повинен бути у Партії регіонів", - сказав В.Литвин, зазначивши, що навіть "простий аналіз" показує, що якщо за ПР проголосує "один Донбас, Луганська область проголосує", це "вже говорить про те, що контрольний пакет у них буде".

Литвин також заявив, що в парламенті після виборів не буде та коаліція, яка існувала у ВР V скликання. "Я не думаю, що буде коаліція в нинішньому вигляді, деяких членів уряду не буде", - прогнозує лідер Народної партії.

Він також заявив, що ВР V скликання "розвалив" не Президент України Віктор Ющенко, а розвалила сама Верховна Рада України.

Литвин також сказав, що не бачить різниці між сьогоднішньою опозицією і коаліцією в парламенті країни. На його думку, цей поділ на опозицію і коаліцію відбувся тільки через ситуативні обставини, а не з ідейних міркувань. Він додав, що перед виборами в так званій опозиції стає дедалі тісніше, тому що дуже багато політичних партій зараховують себе до опозиції, хоча нею насправді не є.

Хто саме є тією справжньою опозицією - Литвин не уточнював.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.