Попри оптимістичні заяви мінздраву, концентрація фосфору у районі катастрофи, небезпечна для життя людей

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 18.07.2007 12:07 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3463

Рівень концентрації фосфорного ангідриду в атмосферному повітрі на місці аварії поїздів на Львівщині перевищує норму у 23 рази.

Про це повідомило Міністерство охорони навколишнього природного середовища, посилаючись на попередні результати моніторингу навколишнього середовища на місці аварії.

«За даними аналітичного моніторингу в атмосферному повітрі населених пунктів Ангелівка і Лісове на Львівщині виявлено фосфорний ангідрид концентрацією 3,5 мг/м.куб (при нормі 0,15 мг/м.куб)», - йдеться у повідомленні міністерства.

Згідно з даними аналітичного контролю Державної екологічної інспекції у Львівській області, забруднення ґрунтів та поверхневих вод поки що не зафіксовано.

Між тим, вчора Мінздрав офіційно повідомив, що суттєвих перевищень концентрації фосфору на місці катастрофи не виявлено, а відтак - загрози життю людей немає. Так само, Мінздрав спростовував інформацію про те, що серед мешканців прилеглих до місця аварії районів спостерігаються ознаки отруєння фосфором.

А на місці аварії тривають роботи із нейтралізації фосфору, який вийшов із розіваних цистерн.

Туди вже прибули фахівці-хіміки з Казахстану.

Про це повідомив керівник прес-центру Головного управління МНС у Львівській області Павло Василенко.

За його словами, казахи вже встигли оглянути цистерни, після чого збираються проаналізувати кожне пошкодження. А вже тоді, разом з українськими спеціалістами, визначатимуть ступінь пошкодження та ліквідаційні заходи.

Спеціалістів з Казахстану супроводжують віце-прем’єр України Олександр Кузьмук та начальник Головного управління МНС України у Львівській області генерал-майор служби цивільного захисту Сергій Дмитровський.

Зараз вони готуються до спільної наради.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.