Блок НУ-НС вже визначився із кандидатурами на прем'єра. Орієнтовно і не остаточно

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 19.07.2007 15:54 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3472

Від Блоку “Наша Україна – Народна самооборона”, у разі, якщо ця політична сила одержить більшість голосів на парламентських виборах, на посаду прем’єр-міністра України можуть бути запропоновані кандидатури Віктора Балоги, Анатолія Гриценка, В’ячеслава Кириленка, Арсенія Яценюка.

Про це сьогодні на прес-конференції сказав перший номер виборчого списку Блоку “Наша Україна – Народна Самооборона” Юрій Луценко.

При цьому він зазначив, що “список не є остаточним”. Водночас він не виключив, що на посаду прем’єра можуть бути запропоновані й інші кандидатури.

За словами Луценка, “є багато фахових людей, які можуть взятися за таку серйозну роботу”.

Він наголосив, що хотів би отримати більшість голосів демократичних виборців, “щоб саме наша сила, яка єдина в Україні продемонструвала вміння очиститися й оновитися і була відповідальною за свою помилки та має свої стратегічні цілі, змогла запропонувати кандидатуру прем’єр-міністра”.

Луценко підкреслив, що на сьогодні не грає важливої ролі те, чия кандидатура буде запропонована на посаду прем’єр-міністра і голови Верховної Ради. За його словами, “особистості на цьому етапі грають не так багато, як два – три, а тим більше п’ять років тому”. На думку Луценка, на сьогодні дуже важливою є “командна гра”.

Він наголосив, що його Блок може похвалитися “найменшою кількістю перебіжчиків, найбільшою стабільністю депутатського корпусу і вмінням чути критику людей та виправляти помилки, у тому числі кадрові”.

Луценко запевнив, що вищі посадовці під час агітаційної кампанії блоку підуть у відпустки.

За його словами, йдеться, зокрема про міністра оборони Гриценка, міністра закордонних справ Яценюка і главу Секретаріату Президента Віктора Балоги.

Водночас він зауважив, що Балога про таке рішення повідомить сам.

За словами Луценка, він хотів би бачити такий же підхід і від інших політичних сил, які беруть участь у виборчій кампанії.

Водночас він піддав різкій критиці уряд Януковича за відмову виконання рішення КС про відновлення пільг малозабезпеченим верствам населення.

“Спочатку урядовці заявляють, що Конституційний Суд у нас є святим і будь-яке його рішення, яке на той час їм здавалося вигідним, потрібно приймати як Богом дане до виконання, а тепер, коли це стає незручно, вони вважають, що це популістське рішення". - заявив Юрій Луценко, коментуючи заяви уряду про те, що “рішення КС про відновлення пільг незахищеним верствам населення має ознаки політичного замовлення”.

“Я хотів би додати, що уряд в нашій країні – наймана структура, яка має виконувати закони, подобаються вони йому чи ні, - зазначив Луценко, - Є, приміром, закон, за яким потрібно віддати вкладникам Ощадбанку кошти. Мало того, хочу нагадати, що в двох останніх бюджетах на ці цілі було передбачено 800 млн. Ці кошти не дійшли до людей”.

“Оця соціальна демагогія Януковича призводить до розмов про покращення життя “вже сьогодні”, але тут Янукович не договорює декілька слів - про покращення життя в першу чергу урядовців та “коаліціянтів”, а зовсім не їхніх виборців, які вкинуті в жебрацтво такими обіцянками. Вони ж на корупційних схемах продовжують розорювати людей, - заявив Луценко, - Єдиний вихід з цієї ситуації – скасувати депутатську недоторканість”.

Луценко нагадав ситуацію з екс-губернатором Закарпаття Різаком. “Він двома депутатами, прикованими наручниками до його ліжка, “схований” від правосуддя до тих пір поки ця партія не вилетіла з парламенту. Тільки після того, як таких горе-захисників з депутатською недоторканістю не стало, Різак постав перед українським судом і понесе заслужене покарання”.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.