Донецька прокуратура узялася за кривдника Бориса Колеснікова і автора книги “Донецька мафія”. Його запроторять на нари

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 20.07.2007 12:32 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3479

Заявник у справі про вимагання Борисом Колесниковим акцій ВАТ “ТЦ “Білий лебідь” Борис Пенчук оголошений у розшук.

Про це говориться в повідомленні Донецької обласної прокуратури.

Прокуратура заявляє про те, що «у зв’язку з із невстановленням фактичного місцезнаходження Пенчука він оголошений у розшук, отримано дозвіл суду на його затримку та доставку в суд для вирішення питання про обрання щодо нього запобіжного заходу у вигляді узяття під варту».

Також у повідомленні говориться, що слідчим відділом прокуратури Донецької області розслідується кримінальна справа щодо колишнього голови правління ВАТ „ТЦ „Білий лебідь” В. Пенчука і його колишнього заступника Б. Пенчука.

Кримінальна справа була порушена за ознаками складу злочинів, передбачених ч.2 ст.383 і ч.2 ст.384 Кримінального кодексу України, за фактом свідомо помилкового повідомлення органу дізнання про скоєння Борисом Колесниковим особливо тяжких злочинів, а також за фактом надання під час досудового слідства свідомо помилкових свідчень з метою обвинувачення останнього в здійсненні Колесниковим особливо тяжких злочинів.

«У ході розслідування зазначеної кримінальної справи 24 травня 2007 року винесена постанова про залучення як обвинувачених В.О. Пенчука та Б.В. Пенчука за ч.2 ст.383 і ч.2 ст. 384 Кримінального кодексу України, за фактами звернення до ДУБОЗ МВС України із заявами про нібито скоєння колишнім головою Донецької обласної ради Б.В. Колесниковим особливо тяжкого і тяжкого злочинів - вимагання акцій ВАТ „ТЦ „Білий лебідь” і зловживання службовим становищем, а також надання ними свідомо неправдивих показань під час проведення досудового слідства за кримінальною справою, порушеною на підставі їхніх заяв щодо Б.В. Колесникова, об’єднаного зі штучним створенням доказів обвинувачення», - говориться в повідомленні прокуратури.

Зараз за зазначеною кримінальною справою призначена судово-медична експертиза з метою встановлення можливості проведення слідчих дій за участю В. Пенчука.

Як повідомлялося раніше, за часів правління МВС Юрієм Луценком проти Бориса Колесникова було порушено кримінальну справу за зловживання службовим становищем та рекет. Суд тоді обрав запобіжний захід для Колесникова - утримання під вартою.

Однак, згодом, запобіжний захід було змінено на підписку про невиїзд, а після відходу Луценка із міністерського крісла - ГПУ закрила справу за відсутністю події злочину.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.