Всеукраїнська Народна Рада: спільний пошук альтернативи

Автор/джерело -  © «Народний Оглядач»



Дата публiкацiї - 16.06.2006 10:02 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=348

Що чекає Україну — охлократія, диктатура чи гетьманат? На кого орієнтуватися — Росію, Європу чи власні корені?

На ці нагальні запитання спробує дати відповідь Всеукраїнська Народна Рада, в якій візьмуть участь культурологи і політологи, журналісти і політики, громадські організації і політичні партії національно-державницького спрямування.

Деякі з цих запитань з першого погляду виглядають по-дитячому наївними. Наприклад, чи має право приймати рішення той, хто за них не відповідає? Звісно, що ні! Тоді чи має право приймати законодавчі рішення Верховна Рада, за які депутати не несуть жодної відповідальності — ні персональної, ні колективної?

Організатори Всеукраїнської Народної Ради мають намір вийти з полону усталених стереотипів і здійснити прорив в пошуках альтернативної моделі розвитку України.

Всеукраїнська Народна Рада «Захистимо Україну» має відбутися в Українському домі (вул. Хрещатик, 4, конференц-зал) у п’ятницю, 16 червня з 11-ї до 14-ї години.

До участі в ній запрошений Президент України Віктор Ющенко. Передбачається, що Всеукраїнська Народна Рада поставить вимоги до Президента України, депутатів Верховної Ради, органів виконавчої влади та Генеральної Прокуратури щодо захисту української державності й конституційного ладу, зміцнення президентської гілки влади, повносилого утвердження української мови й культури та боротьби з посяганнями внутрішніх і зовнішніх антиукраїнських сил.

Чорна Рада потребує ширшого простору

Оргкомітет визнав за недоцільне проведення запланованої рок-маніфестації "Чорна Рада" на Європейській площі 16 червня.

Замість цього на площі буде трансляція із “Українського Дому”, де відбуватиметься Всеукраїнська Народна Рада. Буде влаштовано мікрофон для проведення маніфестації (без приставки “рок-”) ЧОРНА РАДА.

В той же час організатори мають намір влаштувати рок-маніфестацію, яку вже підтримала низка культових українських гуртів, дещо пізніше на просторішому майданчику. Стежте за нашими анонсами.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.