Уряд боїться волевиявлення народу. В цьому впевнилися у БЮТ

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 20.07.2007 14:47 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3483

Урядовці, попри досягнуті на вищому державному рівні домовленності, знову намагаються роздмухати протистояння у владі.

«Представники уряду попри досягнуті домовленості знову шукають приводу для політичного протистояння. Про це свідчить розробка Міністерством юстиції законопроекту про розмежування повноважень між Президентом, урядом і парламентом, яким повноваження Глави держави щодо забезпечення національної безпеки передаються Кабміну», - заявив член Ради Блоку Юлії Тимошенко, Голова Української соціал-демократичної партії Євген Корнійчук.

«Безперервне перетягування канату владних повноважень вже спричинило політичну кризу, яка негативно вплинула на економічне і соціальне становище в країні. Замість того, щоб в спокійній атмосфері провести дострокові вибори і дати можливість народу України на референдумі визначитися з державною моделлю, ініціатори розробки законопроекту продовжують розбурхувати пристрасті», - сказав Голова УСДП.

«Складається враження, що в ініціативі БЮТ щодо всенародного конституційного референдуму урядовці вбачають найбільшу загрозу. Мабуть, вони забули, що джерелом влади в Україні є народ і виключно йому належить невід’ємне право визначати яким має бути устрій держави, хто і за що в країні відповідає і хто кому підпорядковується. Чергові спроби уряду присвоїти собі додаткові повноваження в ситуації, коли суспільство активно обговорює можливість ухвалення Основного закону на референдумі, свідчать про те, що вони просто бояться волі народу», - наголосив Євген Корнійчук.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.