Завтра НУ-НС розпочнуть збирати підписи народу щоб переконати своїх колег-депутатів

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 23.07.2007 15:13 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3493

Завтра блок НУ-НС розпочинає збір підписів за скасування депутатської недоторканості. Виявляється, щоб довести нардепу, що він звичайний громадянин України, а Україна держава - де діє конституційний принцип рівноправ'я - ще й потрібні підписи народу.

“По всій Україні будуть утворені ініціативні групи по збору підписів на підтримку вимоги Президента України Віктора Ющенка про скасування депутатської недоторканості. У містах, містечках та селищах будуть обладнані пересувні майданчики, де наші активісти будуть пояснювати ініціативи щодо скасування недоторканності”.

Про це під час своєї прес-конференції сказав заступник голови штабу виборчого Блоку “Наша Україна – Народна самооборона” з юридичних питань Микола Оніщук.

“Людям будуть роздаватися проекти закону про внесення змін до Конституції щодо позбавлення депутатської недоторканності, а також пояснювальні матеріали щодо того, які збитки несе держава від депутатської недоторканності та чиновницьких привілеїв”, - розповів Оніщук.

Він також повідомив, що збір підписів буде завершений до початку роботи парламенту нової каденції. “Ми хочемо пред’явити народним обранцям народну волю, - заявив Оніщук, - Парламентарі мають відтворювати волю народу у парламенті, у тому числі – і в ухвалені важливих рішень”.

Микола Оніщук також зауважив, що “результати нашої акції про зборку підписів не є юридично обов’язковими для народних депутатів, але вони є обов’язковими для них як для політиків. Саме з цим ми пов’язуємо значення цієї суспільно-політичної акції”.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.