В одній з приватних клінік Києва медики крали органи. Слід привів до Ізраїлю

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 24.07.2007 10:40 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3494

Ізраїльські правоохоронці викрили мережу незаконної трансплантації органів в Україні. Поліція затримала 9 осіб.

Інколи пацієнти прокидалися на операційному столі без нирки та обіцяних грошей

Ізраїльська поліція викрила міжнародну мережу, що підозрюється в незаконній трансплантації донорських органів у приватній київській клініці.

Напередодні у тель-авівському аеропорту було затримано двох підозрюваних у цій справі. Загалом же правоохоронцям вдалося затримати вже дев’ятеро осіб, серед підозрюваних - і провідні медичні фахівці в галузі трансплантації.

На слід злочинного угруповання поліцію вивели оголошення у російськомовній пресі з пропозиціями стати донором нирок за щедру винагороду. За даними слідства, після публікацій оголошення скористатися трансплантацією виявили бажання десятки людей. Після медичного обстеження кандидатів доправляли до приватної клініки у Києві, де здійснювали операцію із пересадки донорської нирки іншому пацієнтові.

Одна нирка коштувала 150 тисяч доларів. Поліції також відомо про випадки, коли донори прокидалися після проведення операції наодинці і з’ясовували, що медики-шахраї зникли разом із видаленою ниркою та обіцяною за неї винагородою.

Як повідомив старший офіцер ізраїльської поліції Ліор Бокер, поліція очікує на нові звернення постраждалих від рук горе-медиків, скільки таких знедолених пацієнтів достеменно невідомо: "Останніми тижнями ми вийшли на людей, які або вже пройшли операцію з видалення нирки, або готувалися до неї. Ми розраховуємо отримати нові скарги від інших постраждалих", - повідомив поліцейський. Наразі триває слідство у цій справі.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.