Костенко не впевнений, що з'їзд УНП підтримає входження до мегаблоку

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 24.07.2007 17:44 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3502

Лідер УНП Юрій Костенко не відкидає, що з'їзд партії може не схвалити входження до мегаблоку. В цьому випадку - УНП змагатиметься за парламентські мандати самотужки.

«Можливо, Українська народна партія сама йтиме на вибори, якщо так вирішить партійний з’їзд, який відбудеться 2 серпня», – про це в прямому ефірі радіо «Ера» заявив один з лідерів «Правиці», лідер Української народної партії Юрій Костеноко.

При цьому він наголосив, що "зараз є чітка позиція лідера та керівного органу партії – Центрального Проводу, аби УНП йшла на вибори у складі єдиного президентського мегаблоку".

«Однак остаточне рішення ухвалюватиме з’їзд партії», – підкреслив лідер УНП.

Про створення єдиної партії на базі блоку треба говорити, коли дійде черга до цього питання, зараз треба говорити про вибори", - заявив Костенко.

Він підтвердив свою позицію щодо "готовності творити єдину національно-демократичну силу", нагадавши, що "тема об’єднання правих партій і створення в Україні впливової української політичної сили – тема №1, яка є серед першочергових завдань, у тому числі УНП", і що "задовго до дострокових виборів УНП та НРУ ініціювали процес об'єднання партій правого ідеологічного спектру".

Костенко наголосив на необхідності творити цю єдину політичну силу "після виборів" та "провести цей процес у демократичний спосіб". (Раніше, 4 липня 2007 р., УНП оприлюднювала позицію щодо програмових та організаційних засад створення єдиної партії, де серед ключових зазначалася необхідність затвердження статутної норми щодо керівництва партії всіх рівнів таємним голосуванням).

Юрій Костенко наголосив на тому, що "позиція УНП полягає в об’єднанні партій, а не творенні партії "з чистого листа", як творили НСНУ у 2005 році".

"Тоді нашу позицію відкинули, створивши НСНУ начебто з 6-ти партій, але замість об’єднаної партії створили 7-му партію", - нагадує недавній досвід партбудівництва Юрій Костенко.

"Не хотілося б, щоб і зараз 10 партій, які беруть участь у формуванні мегаблоку, утворили 11-ту", - додав він.

"Зараз починають говорити про ліквідації, але ж ще немає програми об’єднаної партії. А, може, це буде не права партія, а ліберальна чи ліва. Тоді УНП не бачить можливості робити спільно таку політичну силу, бо ідейні засади УНП – це чіткий патріотизм, національний пріоритет, національна ідеологія, українська Україна. Інші партії сповідують інші ідеї, тому треба зараз говорити про вибори, виборців, про їх першочергові вимоги, в тому числі й до мегаблоку, а не про політичні проекти, які сьогодні дуже мало цікавлять виборця," - зазначив Юрій Костенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.