Янукович визнав “помилки” в інфомаційній політиці під час Львівської катастрофи

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 25.07.2007 11:31 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3504

Прем'єр-міністр України Віктор Янукович пропонує створити в кожному міністерстві систему інформування громадян і ЗМІ в разі виникнення надзвичайних ситуацій.

Таку пропозицію він висловив сьогодні на засіданні уряду.

«Аварія в Львівській області засвідчила, що у нас іноді не вистачає досвіду, і ми робимо помилки. Але дуже важливо, щоб ми їх своєчасно виправляли. І в цій ситуації найважливішу роль відіграє інформаційна політика», - сказав Янукович.

Прем'єр-міністр запропонував розглянути на сьогоднішньому засіданні питання реагування посадовців в умовах надзвичайної ситуації, їх дій і здійснення інформаційної політики.

«Чому я зупиняюся на цьому питанні? Ми знаємо, що надмірне політизування і бажання під час біди по-єзуїтські ставитися до людей, дезінформуючи щодо ситуації, яка і так не дуже проста. З цим потрібно якимсь чином боротися, і цього не допускати», - пояснив він.

За словами Януковича, кожен міністр повинен визначити в своєму міністерстві відповідального співробітника за здійснення інформаційної політики в умовах надзвичайної ситуації.

«Ми підійдемо до цього питання системно, його відпрацюємо. Я просив би всіх міністрів визначити, хто відповідатиме за інформаційну політику в умовах надзвичайних ситуацій, як працюватиме інформаційна система, хто буде відповідальним за те, щоб інформувати ЗМІ», - додав Янукович.

«Ми сьогодні реагуємо і реалізуємо всі заходи, це наш обов'язок, але важливою складовою є те, щоб населення України, наші сусіди, наші партнери в світі знали достовірну інформацію, давали їй оцінку і давали оцінку нашій державі», - підкреслив глава уряду.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.