Більшовицькі урядовці знову збрехали: Росія не давала згоди на транзит фосфору із місця катастрофи

Автор/джерело -  © РІА Новості



Дата публiкацiї - 25.07.2007 12:39 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3505

Рішення про транзит цистерн з жовтим фосфором через територію РФ у Казахстан, з місця аварії потягу в Україні, поки не прийнято.

Про це повідомив сьогодні представник прес-служби ВАТ "Російські залізниці".

"Нам необхідно провести повну технічну експертизу стану потягу. Можливо, що в Україну виїде комісія РЗШ для здійснення такої оцінки", - сказав представник залізниці.

За його словами, тільки після такої експертизи можна буде ухвалювати рішення, чи можливий транзит взагалі.

Але, навіть якщо позитивне рішення й буде ухвалено, потрібен буде певний час для розробки маршруту проходження потягу із фосфором, сказав представник РЗШ.

Поки можна лише точно казати, що такий маршрут піде в обхід населених пунктів.

Як повідомлялося раніше, вже декілька днів поспіль віце-прем'єр Кузьмук та очільник МНС Шуфрич твердять, що нібито вагони із жовтим фосфором із місця катастрофи сьогодні будуть транспортуватися до Казахстану через Росію і це питання вже вирішено остатточно із усіма сторонами.

В понеділок, 16 липня, біля села Ожідов Бусського району Львівської області, зішло під укіс 15 цистерн із жовтим фосфорром, при тому шість з них - спалахнули.

Токсичними продуктами горіння фосфору було заражено територію 11 населенних пунктів. Однак, офіційні урядові чинники продовжують вперто заперечувати факт зараження місцевості та наявної небезпеки для населення.

Між тим, на стаціонарному лікуванні в медичних установах Львівської області наразі знаходиться 120 потерпілих від техногенної катастрофи, які зазнали отруєння, зокрема 32 дитини. 14 рятувальників, які гасили пожежу, також госпіталізовано із отруєнням токсинами фосфору. За даними МНС України, стан усіх хворих задовільний.

Фосфор перевозився з Казахстану транзитом через Україну до Польщі. За даними польської сторони, кінцевим пунктом призначення були Нідерланди.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.