На подолання наслідків буревію на Волині Президент відвів уряду 2 тижні

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 25.07.2007 15:35 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3509

Термін ліквідації стихійного лиха на Волині – два тижні. Уряд поки не зоганізував рятувальні роботи належним чином.

На цьому сьогодні на брифінгу в Секретаріаті Президента України наголосив заступник Глави Секретаріату Президента Віктор Бондар.

За його словами, стихія «мала характер смерчу».

Втім, люди постраждалих районів опинилися в інформаційному вакуумі.

«Вони не побачили ніякої роботи на сьогоднішній день з боку урядових структур, вони не побачили присутності високих посадовців, вони не знали, чи взагалі нададуть їм допомогу», – поінформував Бондар. В постраждалому регіоні немає електрики, мобільного зв’язку.

За словами заступника Глави Секретаріату, 24 липня цього року під його головуванням відбулася нарада обласної комісії з питань надзвичайних ситуацій, за результатами якої було прийнято ряд невідкладних рішень щодо вирішення проблем зони стихійного лиха.

Зокрема, до 26 липня поточного року має бути завершено інвентаризацію і складання актів наслідків «по кожному двору», протягом тижня – ключові роботи із забезпечення електрикою, розчищення доріг, доставки будматеріалів.

«Президент України особисто з першого дня включився в ситуацію, розуміючи, що вона має катастрофічні наслідки для жителів», – акцентував Бондар. За результатами поїздки ухвалено рішення про фінансування місцевою облдержадміністрацією невідкладних заходів щодо забезпечення життєдіяльності регіону. Жителі постраждалого регіону безкоштовно отримують листи шиферу для відновлення дахів.

Бондар поінформував також, що за результатами наради за кожною вулицею та будинком закріплено керівників на рівні начальників управлінь райдержадміністрації, які відповідатимуть за відновлення цих об’єктів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.