З Рудьковським, Козаком і Шуфричем урядовці визначаться самі. За дорученням гаранта

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 25.07.2007 16:24 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3510

Президент своїм Указом доручив Кабміну оцінити дії посадових осіб, причетних до аварії потяга з фосфором у Львівській області, а МНС – навчити українців азам цивільного захисту.

Про це йдеться в указі Президента № 666/2007 від 24 липня. Цим указом Президент затвердив рішення РНБО, ухвалене на засіданні 20 липня.

Віктор Ющенко також доручив секретареві РНБО Івану Плющу взяти виконання цього указу під свій контроль.

Крім цього, Ющенко доручив Кабмінові проаналізувати нормативно-правові акти, що регулюють перевезення небезпечного вантажу, а також оцінити дії посадових осіб, причетних до виникнення аварії.

Згідно з указом Кабінет Міністрів має забезпечити повне фінансування ліквідації наслідків аварії потяга з фосфором, профінансувати знешкодження непридатних хімічних засобів захисту рослин у Буському районі (Львівська область), забезпечити медичні установи апаратами ультразвукової діагностики.

Президент також визнав недостатнім інформування населення про хід ліквідації наслідків аварії, про стан зовнішнього середовища, санітарно-епідеміологічної ситуації.

Указ містить доручення і Міністерству з питань надзвичайних ситуацій щодо забезпечення через засоби масової інформації організації підготовки населення з основних питань цивільного захисту і навчання діям в умовах надзвичайних ситуацій.

Як повідомлялося глава Секретаріату Віктор Балога вважає, що Кабмін повинен ініціювати звільнення міністра транспорту і зв’язку Миколи Рудьковського після того, як 16 липня у Львівській області потяг з жовтим фосфором зазнав аварії.

Блок Рух-Українська правиця заявляє, що Президент має доручити Службі безпеки України розслідувати діяльність Рудьковського, генерального директора Укрзалізниці Володимира Козака і міністра з питань надзвичайних ситуацій і справам захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Нестора Шуфрича.

На ліквідацію наслідків аварії потяга з фосфором у Львівській області Кабмін виділив 14,8 млн. гривень

20 липня РНБО обговорила аварію на Львівщині та ухвалила компенсувати збитки постраждалим.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.