Янукович вперше зізнався у державному рекеті, а НУ-НС його засудила

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 25.07.2007 17:05 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3511

Блок НУ-НС заявляє, що передвиборчий популізм уряду Януковича має зворотню сторону - державний рекет.

Сьогодні блок НУ-НС виступив із заявою, текст якої ми надаємо повністю без змін та коментарів.

ЗАЯВА БЛОКУ “НАША УКРАЇНА – НАРОДНА САМООБОРОНА” ЩОДО ПЕРЕДВИБОРЧОГО ПОПУЛІЗМУ ТА НЕКОМПЕТЕНТНОСТІ УРЯДУ ЯНУКОВИЧА

Із наближенням дати виборів з вуст керівників уряду знову починають лунати запевнення у підвищенні зарплат та пенсій працівникам бюджетної сфери. Такий вияв «турботи» про громадян Партія регіонів та її керівники традиційно починають саме напередодні виборів. Ще у 2004 році, перед президентською кампанією, тодішній уряд на чолі з Януковичем намагався демонструвати «ефективність» своєї команди, роздаючи кількагривневі надбавки до пенсій. На сьогоднішньому засіданні уряду пан Янукович фактично заявив, що джерелом збільшення зарплат і пенсій має стати посилення податкового тиску шляхом перевірок кожного українського підприємства.

«Наша Україна – Народна Самооборона» заявляє, що такі дії уряду не мають нічого спільного з ефективною соціальною політикою. Ми переконані, що заява про посилення перевірок підприємств напередодні виборів фактично є «зеленим світлом» для несанкціонованих «наїздів» податкової, обшуків та інших силових дій щодо підприємств в тому числі з політичних мотивів. Ми переконані, що «викачка» коштів із підприємців напередодні дострокових виборів є насправді не турботою про пенсіонерів, а інструментом наповнення передвиборчого фонду Партії регіонів, яка відкрито не цурається займатися здирництвом з підприємців. Ще 6 квітня Віце-прем’єр-міністр України, Голова політвиконкому Партії регіонів Володимир Рибак звернувся до керівників вітчизняних підприємств з «проханням» вирішити питання про наданні безповоротної фінансової допомоги партії.

«Наша Україна – Народна Самооборона» виступає за збільшення зарплат, пенсій, стипендій, виплат військовослужбовцям. Відповідні положення закладені в Соціальних ініціативах Президента України, оприлюднених 22 червня 2007 року. Ми переконані, що джерелами цих збільшень мають стати не побори з підприємств, а припинення податкових крадіжок у вільних економічних зонах, ліквідація багатомільярдних корупційних схем в системі державних закупівель, скасування пільг високопосадовцям тощо.

Непрофесійними і такими, що суперечать національним інтересам, ми вважаємо дії уряду Януковича у просуванні вступу України до Світової організації торгівлі. Нагадаємо, що на останньому засіданні в Женеві робоча група зі вступу України до СОТ вже вшосте не затвердила доповідь України. Ми переконані, що головними причинами цього є відсутність політичної волі і достатніх економічних знань в урядовців. Вагомим політичним аргументом «гальмування» урядом Януковича вступу України до СОТ є і приховане прагнення «синхронного» руху до цієї організації спільно з Росією всупереч інтересів українських виробників і споживачів.

«Наша Україна – Народна Самооборона» вимагає від Кабінету Міністрів і особисто від пана Януковича бути чесними з виборцями і не займатися передвиборчим популізмом, граючи на матеріальних потребах людей. Діяльність уряду, яка базується на корупції, державному рекеті та непрофесіоналізмі ніколи не забезпечить втілення в життя очікувань мільйонів українських громадян.”


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.