Луценко на власні очі побачив, як на Львіщині долали катастрофу

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 26.07.2007 13:30 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3515

Лідер блоку НУ-НС Луценко звинуватив урядовців у брехні і зажадав відставки посадових осіб, які винні у катастрофі та недолугій ліквідації її наслідків.

“Активісти “Нашої України-Народної Самооборони” зараз їздять по всім селам Львівщини, які постраждали від техногенної катастрофи. Там вони зіткнулися з "безпардонною" круговою порукою чиновників”, - зазначив на прес-конференції в Тернополі лідер Блоку “Наша Україна-Народна Самооборона” Юрій Луценко.

“Евакуація дітей мало того, що відбувалася на 4-6 день після аварії, вона відбувалася силами виключно місцевих бюджетів і організацій. “Укрзалізниця” не виділила для цього жодної копійки. Людям не видавали жодних медикаментів, окрім активованого вугілля та одного тонометра на всіх”, - наголосив він.

“Питну воду також почали розвозити на 4-6 день. А в деякі села її взагалі не завезли, - підкреслив Луценко. – А перед приїздом Президента, як в кращі радянські часи, людям роздали газовану мінералку, на якій борщу не звариш”.

“Ніхто не компенсує селянам збитки. У них не приймають молоко, городину, худобу, зерно. А якщо приймають, то за копійки, - зауважив він. - А лікарі, яких направили зі Львова, непрофільні. Це - не токсикологи, а епідеміологи та інфекціоністи”.

"Загалом в лікарнях міст Сарни, Здолбунів, Рівне – перебувають 28 пожежників, - повідомив він. - Пожежник Кушнірук, з яким вдалося поспілкуватися нашим активістам, розповів, що на час прибуття до лікарні він перебував ледь не в стані клінічної смерті. Ні лікарям, ні пожежникам не дозволяють спілкуватися з журналістам, нашими активістами. Однак нам вдалося роздобути інформацію, що цим пожежникам пропонують написати діагноз “побутова травма”. За їхню згоду на такий діагноз обіцяють гроші. Стало також відомо, що діагнози медикам треба узгоджувати зі своїм керівництвом. “Пропонується” ставити діагноз – загострення хронічних захворювань, спричинених спекою”.

“Тому ми вимагаємо відставки “фосфорних” брехунів”, - наголосив Юрій Луценко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.