Луганські журналісти відстояли свої права

Автор/джерело -  © «Аратта-Україна»



Дата публiкацiї - 16.06.2006 15:02 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=352

На Луганській ОДТРК припинено голодування та акцію протесту. Журналісти, які останні дві доби голодували, і адміністрація телекомпанії уклали меморандум про взаєморозуміння.

Це було зроблено у присутності президента Центру суспільних медіа, народного депутата від БЮТ Андрія Шевченка та керівника інформаційної служби Секретаріату Президента України Тараса Петріва.

Згідно із меморандумом, на телекомпанії утворюється робоча група для підготовки редакційного статуту, - говориться в розповсюдженому прес-релізі.

Виконувач обов’язків Гендиректора телекомпанії Віталій Гаркуша продемонстрував журналістам підписаний наказ про поновлення на роботі керівника інформаційної служби телекомпанії Євгена Соломіна. Це також входило до вимог журналістів. Окрім цього, із сьогоднішнього вечора повертаються до роботи відсторонені раніше від ефіру ведучі.

„Це - перемога журналістів і здорового глузду. Вона нагадала журналістам про гідність, а владі – про необхідність утворення суспільного мовлення. Обласні державні телекомпанії в нинішньому вигляді є пороховою діжкою,” – каже президент Центру суспільних медіа Андрій Шевченко.

„Редакційний статут фактично вже написаний, - говорить директор Центру суспільних медіа Василь Самохвалов, - за зразок було взято засади редакційної політики одразу кількох каналів. Якщо луганським журналістам ніхто не буде заважати, то редакційний статут можна підписати протягом тижня”.

Шевченко їде до Луганська захищати журналістів

Президент Центру суспільних медіа Андрій Шевченко вважає, що конфлікт на Луганській обласній державній телекомпанії має бути вирішений в інтересах журналістів та свободи слова. Народний депутат також пов’язує конфлікт з політичною кризою в країні.

«Поки в Києві Президент формує коаліцію з Партією регіонів, її ставленики на місцях намагаються повернути цензуру і ручний контроль за роботою журналістів. У конфлікт негайно має втрутитися влада», - вважає Шевченко.

У середу 14 журналістів луганської ОДТРК оголосили голодування, протестуючи проти спроб запровадження цензури та звільнення керівника інформаційної служби.

«Поки ми не створимо суспільного телебачення, на нас чекає ще не один такий Луганськ. Державне телебачення негайно повинно почати працювати в інтересах громади, а не окремих чиновників», - переконаний Шевченко.

Андрій Шевченко планує працювати у парламентському комітеті з питань свободи слова і розробляє проект Закону про суспільне мовлення.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.