Аварійний потяг із фосфором не поспішають прийняти у Росії. Він ще блукає в степах України

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 27.07.2007 12:28 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3521

Станом на ранок 27 липня спеціальний потяг з вантажем жовтого фосфору, який учора вирушив зі станції Красне Львівської залізниці до Казахстану, ще перебуває на території України.

Станом на ранок 27 липня спеціальний потяг з вантажем жовтого фосфору, який о 4.00 26 липня відправлено зі станції Красне Львівської залізниці до Казахстану, ще перебуває на території України.

Про це повідомляє Укрзалізниця.

Очільник МНС Нестор Шуфрич неодноразово публічно заявляв, що нібито існують домовленості про транзит фосфорного потяга до Казахстану через Росію. Натомість російські офіційні чинники цю інформацію заперечують. Росія дозволить транзит небезпечного вантажу тільки після проведення експертизи на безпечність транспотування та розробки маршруту.

Як поінформували у прес-службі МНС України, учора тривали роботи з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації в Буському районі на залізничному перегоні Красне-Броди поблизу станції Ожидів, проводяться роботи з рекультивації забрудненої фосфором території. Зрізано 2 тис. куб. м забрудненого ґрунту та висипано 1 тис. 850 куб. м свіжого інертного ґрунту.

До засипки підготовлено 1 тис. 500 куб. м інертного ґрунту та 1 тис. 400 куб. м чорнозему. Оброблено вапном 9 тис. кв м водної поверхні прилеглих водоймищ. Відновлено 150 м залізничної колії. Площа, що підлягає рекультивації, складає близько 6 тис кв м. Забруднений ґрунт обробляють вапном.

До проведення робіт з рекультивації території залучено підрозділи МНС та Укрзалізниці.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.