З'їзд сДПУ(О) прийняв відставку Медведчка і підримав Януковича

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 27.07.2007 17:37 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3523

Сьогодні у столиці за зачиненими дверима пройшла перша частина ХХІ з'їзду СДПУ(О). Але деяка інформація прослизнула у шпаринку в міцній партійній таємниці.

Головною інтригою - була відставка Медведчука з посади партійного лідера. При тому, сам, на момент початку з'їзду, легітимний голова партії був відсутній у залі засідань.

У своїй письмовій заяві до колег по партії він зазначив, що не має морального права бути на чолі партії, оскільки рік тому партія програла вибори.

"Про те, що залишу пост Глави СДПУ(О) у разі поразки партії на виборах, як ви пам'ятаєте, я заявив ще 2005 року. За підсумками виборів 2006-го я підтвердив це своє рішення, зокрема написавши заяву про відставку. Я й зараз глибоко переконаний, що лідер партії, яка потерпіла поразку на парламентських виборах зобов'язаний звільнити дорогу іншим". - зазначив у заяві Медведчук.

"Моє рішення піти з поста Глави СДПУ(О) має й цілком об'єктивні причини. Поразка партії на виборах, після того, як ми протягом восьми років були парламентською партією, свідчить про серйозну внутріпартійну кризу, відповідальність за яку я, як голова партії, повністю беру на себе. Водночас я переконаний, що в партії є перспективні, молоді й здорові сили, здатні трансформувати її, створити нову боєздатну команду", - наголосив у заяві про відставку лідер СДПУ(О).

З'їзд прийняв відставку лідера партії, однак, наразі це місце залишається вакантним. Очевидно, вибори відбуться у другій частині з'їзду.

Як повідомила прес-служба СДПУ(о), крім того, делегати з'їзду, давши критичну оцінку внутрішньому становищу в партії, а також оцінивши політичну ситуацію в Україні, прийняли рішення визнати майбутні позачергові парламентські вибори такими, що не відповідають Конституції України.

СДПУ(о) вирішила не брати участі у дострокових парламентських виборах і закликає своїх прихильників підтримати партію Регіонів, про що було прийнято зверенення делегатів з'їзду до однопартійців.

Про це журналістам повідомив один з лідерів партії, міністр праці та соціальної політики Михайло Папаієв за результатами проведення з’їзду партії.

“Прийнято рішення, що СДПУ(о) не йде самостійно на вибори”, - сказав він і уточнив, що партія не братиме участі у виборах ні самостійно, ні у блоці з іншими партіями.

На запитання, чи є можливою участь у виборах окремих членів СДПУ(о) у складі списків інших партій, Папієв відповів, що згідно із законодавством, участь членів будь-якої партії у списку іншої партії неможлива.

Водночас, за його словами, “ми живемо у демократичній країні, і тому можна припустити, що хтось із членів партії за умови виходу з СДПУ(о) захоче взяти участь у виборах за списками інших партій та блоків”.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.